Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Kirli su"ya 28 bin TL fatura, Melih Gökçek, Aylin Nazlıaka, Ankara'daki su tartışması.

        İSMAİL ÖZYURT / HT GAZETE

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka arasındaki "su" tartışması yeni bir boyut kazandı. Gökçek, Nazlıaka'nın evinde kaçak kuyu suyu kullandığı için su bağlantısının kesildiğini, siteye şebeke suyu bağlandığını belirtti.

        Nazlıaka'ya, kaçak su kullandığı için para cezası verdiklerini söyleyen Gökçek, "Aylin hanıma kaçak su kullandığı için ceza kesildi. Yönetmelik gereği sitede bulunan evler 28 bin 418 TL ceza ödeyecek. Site içindeki işyerleri için ise 70 bin 921 TL ceza ödemek zorunda . Sitede bulunan 21 villanın tamamına 749 bin 605 TL ceza kesildi" dedi.

        3 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİLEBİLİR

        Sitesine kesilen 749 bin 605 TL'lik cezaya Nazlıaka'nın 3 gün içinde itiraz edebileceği öğrenildi. ASKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, Nazlıaka'ya kesilen ceza kendisine bugün tebliğ edilecek. Site sakinleri ceza tebliğ edildikten sonra 3 iş günü içerisinde ASKİ İtiraz Komisyonu'na itirazda bulunabilecek. İtirazın olumsuz sonuçlanması durumunda Nazlıaka ve site sakinleri cezayı ödemek zorunda kalacak. ASKİ yetkilileri, cezanın zamanında ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti. Nazlıaka, daha önce yaptığı açıklamada, "Cezamız neyse çekeriz" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ