Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tüp bebek tedavisi için gittiler ölüm reçetesi aldılar Sahte profesörden 'ölüm reçetesi'

        Bedirhan ÖZYİĞİT / ANKARA

        Sahte profesörden gelen telefon üzerine Ağrı’dan Ankara’ya giden T.E. ve Ş.E. çifti, ‘tüp bebek merkezi’ görüntüsü verilen bir mekânda 13 bin TL dolandırıldı. Verilen reçetedeki ilaçların ölümcül dozda olduğu ortaya çıktı.

        Ağrı'dan Ankara’ya ‘tüp bebek’ tedavisi için giden 20 yıllık evli çift, sahte profesör tarafından dolandırıldı.

        Anne-baba olma hayaliyle yıllardır gitmedikleri hastane kalmayan T.E. ve Ş.E. çifti, dolandırıcıların kurbanı oldu. Sahte profesörden gelen “Tüp bebek tedavisi için size yardımcı oluruz. Bu konunun uzmanı biziz. Sizi kısa zamanda Ankara’ya bekleriz” telefonu üzerine Ş.E. eşini arayarak “Bizim de bebeğimiz olacak” müjdesini verdi.

        Evli çiftin ‘umuda yolculuğu’ başladı. Çift, Ankara’da ‘tüp bebek merkezi’ görüntüsü verilen bir mekânda, asistan olduğu belirtilen E.Y. tarafından karşılandı. Çifte çeşitli tahliller yapıldı. Sahte profesör, 20 yıllık evli çifte tahlillerinin pozitif olduğunu, ‘bebek sevinci’ yaşayabileceklerini söyledi. Tedavi için 6 bin 500 lira aldı. Bir de 14 farklı ilacın yer aldığı 6 bin 500 liralık reçete yazdı. Çift, yanlarında paralarının olmadığını belirterek, ilaçları Ağrı’dan alacaklarını söyledi ve memleketlerine döndü. Ağrı’da tedavi oldukları eski doktora reçete gösterildi. Doktor ilaçların ve belirtilen doz miktarlarının “ölümcül” olduğunu ifade etti.. Evli çift, bunun üzerine hayal kırıklığı ile savcılığa başvurdu. Durum Ankara’ya iletildi. Biri kadın biri erkek 2 polis, kendilerine karı-koca süsü vererek, söz konusu mekâna gitti. Sahte profesör ile asistanı yakalandı.

        ‘BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ’

        Emniyette sorgulanan sahte profesör ile asistanı adliyeye sevk edildi. Sahte profesörün, “Biz terörist değiliz. İnsanlara iyilik yapmak istedik” dediği öğrenildi. Asistan ve profesör çıkarıldıkları mahkemece, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ