Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Bazı polislere usulsüz taltif verildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, üç polisin tutuklanmasına karar verildi

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, bazı polislere usulsüz taltif verildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, üç polisin tutuklanmasına karar verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "bazı polislere, hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında, 3 polis memurunun tutuklanmasına karar verildi.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Deniz Gül, haklarında adli kontrol şartı uygulanması istenen 11 zanlının sorgusunu tamamladıktan sonra, tutuklanması istenen polis memurları E.K, İ.Ç ve M.H'yi sorguladı.

        Hakim Gül, sorgu sonucunda, "kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması; müsnet suçlamada, idari soruşturmaya konu edilen şahıslara haksız yere taltifler verildiği hususunun değerlendirilmesinin gerekmesi; delilleri yok etme, gizleme, değiştirme ihtimalini gösteren olguların bulunması ve isnat edilen suçların niteliğini" gerekçe göstererek, üç zanlının da "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına, dolandırıcılık ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

        Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen, operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 zanlıdan 3'ünü tutuklama, 11'ini ise adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etmişti.

        Hakim Gül, daha önce sorguladığı 11 şüpheli için adli kontrol uygulanması talebini reddetmişti. Gül, ret gerekçesinde, şüphelilerin halen emniyet mensubu olduklarına dikkat çekmiş, "kaçma şüphesini gösteren emarelerin ve somut delillerin bulunmadığını" ifade etmişti.

        Gül, bu sebeplerle talep edilen güvenlik tedbirinin ölçülü olmayacağını ve şüphelilerin mağduriyetine sebep olabileceğini kaydetmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ