Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hatay'da sel felaketi! - SEL

        Hatay'ın Erzin ilçesinde sel baskını nedeniyle ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 4 kişi kayboldu.

        HATAY'ın Erzin İlçesi'nde meydana gelen sel baskınında biri kadın 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı, sel sularına kapılan 1 kişi ise kayboldu. Kayıp olan kişinin bulunması için çalışma yapılırken, selden çok sayıda aracın ve evin hasar gördüğü belirtildi.

        Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, sel baskınına şiddetli yağış yüzünden Erzin Deresi'nin taşması neden oldu.

        Sabaha kadar süren yoğun yağış nedeniyle oluşan sele kapılan 59 yaşındaki Osman Başaran'ın cesedi bulundu. Neşet Uçan adlı bir vatandaş ise afetten yaralı olarak kurtarıldı. sel felaketinde 4 kişinin kaybolduğu duyuruldu. Hatay AFAD ekiplerinin yanı sıra Adana Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden takviye olarak gelen ekipler ile vatandaşların yaptıkları arama kurtarma çalışmalarında kaybolduğu iddia edilen 4 kişiden Bayram Aydıngöli ve eşi Serap Aydıngöli ile kimliği henüz belirlenemeyen bir erkek cesedi bulundu.

        Pansiyonlar bölgesinde sele kapılıp kaybolduğu belirtilen 1 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor. Selden, çok sayıda araç ve ev de hasara uğradı.

        Dere yatağındaki evlerinde mahsur kalan çoğunluğu Suriyeli olan kişiler ile selde pasaportlarını kaybeden ve mahsur kalan 36 kişilik Gürcistanlı kafile ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı.

        ERZİN BELEDİYE BAŞKANI: GÖRÜLMEMİŞ FELAKET

        Selde hayatını kaybeden 4 kişinin cesedi Erzin Devlet Hastanesi'nden alınıp otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Sel felaketinin yaşandığı bölgeye gelen Erzin Kaymakamı Hasan Yaman, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Şimşek, görülmemiş bir sel felaketi yaşandığını söyledi.

        'BÜYÜK CAN KAYIPLARI OLABİLİRDİ'

        Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş da, sel felaketinin 15 gün önce olması halinde büyük can kayıplarının olabileceğini belirterek, "Çünkü birçok insan burayı tatil amaçlı tercih ediyor, kaplıcalara geliyor" dedi. Bölgede yaşayan 150–200 kişinin tahliye edildiğini ifade eden Savaş, "Şu anda olay kontrol altına alınmış durumda. Çok büyük bir sel felaketi yaşadık. Ama bu sel felaketini en düşük zayiatla atlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Sağanak yağışın etkili olduğu Hatay'ın Hassa İlçesi'nde de çok sayıda ev ve iş yerini su basarken 3 kerpiç ev de yıkıldı.

        SEL UYARISI YAPILMIŞ

        Bu arada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bölgede sağanak yağış ile birlikte sel baskınlarının olabileceği yönünde duyuru yapıldığı, metrekareye 71,5 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ