Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika New York hatırası, BM, New York, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama.

        Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, önceki akşam bir araya geldi. İki liderin başta Suriye olmak üzere bölgedeki gelişmeleri değerlendirdiği bildirildi.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, önceki akşam ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama’nın, devlet ve hükümet başkanlarıyla eşlerine verdiği resepsiyona katıldı. Bu sırada Erdoğan ve Obama kısa bir görüşme yaptı.

        BEYAZ SARAY: MUTABIK KALDILAR

        Beyaz Saray, Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, iki liderin IŞİD kaynaklı tehdidin de aralarında bulunduğu bölgesel ve küresel konularda yakından çalışmayı sürdürmede mutabık kaldıklarını ifade etti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, “Onlar (Obama ve Erdoğan) ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik taahhütlerini tekrarladılar ve IŞİD’den doğan tehdidin de aralarında bulunduğu bölgesel ve küresel zorluklarda birlikte yakından çalışmayı sürdürmede mutabık kaldılar” dedi.

        Erdoğan, son olarak 5 Eylül’de Galler’de gerçekleştirilen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde ABD Başkanı Obama ile görüşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca New York’ta Irak Cumhurbaşkanı Muhammed Fuad Masum ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüştü. Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas’la yaptığı görüşmede, Gazze’deki ateşkesin kalıcı hale getirilmesinin yanı sıra Filistinliler arasındaki birliğin öneminin altını çizdi.

        LİDERLERLE BULUŞTU

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, gün içinde ayrıca Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Gürcistan Başbakanı Iraklı Garibaşvili, Romanya Başbakanı Victor Viorel Ponta ve Grenada Başbakanı Keith Mitchell ile bir araya geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ