Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'nin genel seçim hazırlıkları CHP 'seferberlik' taktiği ile hazırlanacak CHP taktik değiştiriyor CHP'den genel seçimler için 'seferberlik' taktiği

        CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, parti olarak seçim taktiklerini değiştirdiklerini belirterek, işsizlik, yoksulluk ve çözüm yollarının, seçim sürecinde birinci gündem maddeleri olacağını bildirdi.

        Tekin, yazılı açıklamasında, CHP'nin genel seçimlere bir "seferberlik" taktiği ile hazırlanacağını ifade etti.

        Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri ve tüm genel başkan yardımcılarının bayram sonrası 81 ile ziyaretler gerçekleştireceğini kaydeden Tekin, "Dünya kamuoyunda ve yolsuzluk konusunda iç politikada yıpranan hükümet ile ilgili sorunlar bu seçimlerde birinci gündem maddemiz olmayacak. Anadolu'yu köy köy gezerek, vatandaşın sorunlarının çözüm yollarını içeren projelerimizi anlatacağız" değerlendirmesini yaptı.

        Partilerinin seçim taktiğini değiştirdiğini belirten Tekin, şunları kaydetti:

        "İşsizlik, yoksulluk ve çözüm yolları, bizim seçim sürecinde birinci gündem maddemiz olacak. Sadece Kılıçdaroğlu değil tüm CHP kadroları, belediyelerimiz ve örgütlerimizle teyakkuzda olacağız. Vatandaşa ekonomi ile ilgili projelerimizi anlatacağız. CHP'yi Anadolu'ya yanlış anlatan besleme ve haram medyanın iki yüzlülüğünü vatandaşa bire bir anlatacağız. Bir seferberlik başlatıyoruz. Üyelik sistemimizi de yeniliyoruz. Halkımıza, ülkemizi bekleyen tehlikelere karşı durmak isteyen herkese çağrı yapıyoruz. Önümüzde Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını şekillendirecek bir seçim var. Bu seçim, diğerleri gibi değil. Bütün muhalif güçleri bu gidişattan rahatsız olan yurttaşlarımızı CHP limanına bekliyoruz. Gelin hep beraber Türkiye'nin geleceğini inşa edelim. Bu coğrafyada ayak basmadık yer bırakmayacağız. Kılıçdaroğlu da ilk ziyaretini Uşak ve Manisa'dan başlatacak. Sonrasında program çerçevesinde Şanlıurfa gibi Güneydoğu illerine de gideceğiz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ