Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Araştırma komisyonu o madene girdi

        Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasını araştırmak üzere kurulan TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, olayın yaşandığı Soma Holding A.Ş.'ye ait Eynez Maden Ocağı'na girdi. AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun başkanlığındaki 17 kişilik komisyon üyeleri, önce sahada incelemede bulundu. Ocak hakkında şirket yöneticilerinden bilgi alan vekiller daha sonra ocağa indi. Milletvekillerine ocağa inmeden gaz maskeleri ve oksijen tüpleri dağıtılıp gaz maskesi kullanımı konusunda bilgi verildi. Milletvekillerine incelemelerinde Hacettepe Üniversitesi Maden İşletme Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Ünver, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu üyesi Mehmet Göl, TKİ Baş Mühendisi Ümit Çepni, Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Mehmet Suphi Ünal da eşlik etti.

        ŞİRKETİN KIYAFETLERİNİ İSTEMEDİLER

        Komisyon üyelerinin madende incelemelerde bulunmak üzere hazırlıkları yaptıkları Ege Linyit İşletmeleri'nde arkalarında 'Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.' yazısının bulunduğu şirkete ait kıyafetleri istemediği belirtildi. Vekiller, şirketin sağlayacağı yemeği de kabul etmedi. Önceden bu taleplerini Soma'daki yetkililere ilettikleri öğrenilen vekillerin yemeğini kaymakamlık sağladı. Ayrıca Türkiye Kömür İşletmeleri'nden beyaz renkli kıyafetler temin edildi.

        TBMM Araştırma Komisyonu üyeleri, 9 Haziran'da ilçeye gelip maden sahasında incelemelerde bulunup madencilerin aileleri ve yaralı kurtulan işçilerle görüşmüştü. 3.5 ay sonra 3 günlük çalışma için yeniden Soma'ya gelen komisyon üyeleri, maden sahalarındaki incelemelerden sonra yarın (cuma) şirketin yöneticileri ile maden kazasında görev alan kişilerle konuşacak. Cumartesi ise Aliağa Şakran Cezaevi'nde tutuklu bulunan şirketin yönetim kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de yer aldığı 8 kişiyle görüşecek.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ