Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bodrum'da korkutan yangın

        Vatandaşlar, rüzgarın da etkisiyle tarım arazileri ve makilik alana sıçrayan alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine tedirgin oldu. Havadan ve karadan müdahaleyle tarım arazisi ile makilik bölgedeki alevler kontrol altına alındı.

        Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ndeki çöplük alanında ilk belirlemelere göre metan gazı sıkışması sonucu yangın başladı. Öğlende rüzgarın şiddetini arttırmasıyla, alevler tarım arazileriyle makilik alanın bulunduğu bölgeye sıçradı. İhbar üzerine bölgede 12 arazöz 10 itfaiye ekibi ile 60 orman işçisi karadan, 2 helikopter ve 2 uçakla havadan müdahaleye başladı. İslamhaneleri, Dereköy, Kadıkalesi ve Gümüşlük mahallelerine yaklaşan alevler, heyecan yarattı. Duman tabakası bu mahallelerin üzerinde birikti. Ekiplerin çalışmalarıyla makilik ve tarım arazilerine sıçrayan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü, 8 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Çöplük alanda söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

        Çöplük alanına yakın bir bölgedeki maden ocağında çalışan ve söndürme çalışmalarına katılan 36 yaşındaki Adem Gürcan, "Yangın çöplük alanda başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüdü. Şantiyeye çok yaklaşmıştı ama korktuğumuz olmadı. Bu alanda sık sık yangın çıkıyor" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ