Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sahte altın dolandırıcısına suç üstü

        İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde sahte altın satarak dolandırıcılık yapan bir kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

        Kemalpaşa ilçesinde E.D. isimli şahıs jandarmaya başvurarak S.A. isimli bir şahısın sahte altın satmaya çalıştığını söyledi. Buluşma öncesi çevrede önlem alan jandarma ekipleri sahte altınları almak istemeyen E.D.'ye bıçak çekerek parasını gasp etti. Olay yerinden kaçmaya çalışan S.A. jandarma ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan S.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Jandarma ekipleri konuyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

        Uyarıda şu ifadelere yer verildi : "Son dönemde fırsat avcıları benzer yöntemlerle artan bir ivmeyle bu ve benzeri dolandırıcılık ve gasp suçlarını işlemekte olup, birçok vatandaş ise kolay yoldan para kazanma imkânı vadeden bu kimselerin tuzağına düşmektedir. Bu ve benzer olaylar icra edilen toplum destekli güvenlik hizmetleri kapsamında çeşitli ortamlarda duyurularak, insanların bilgilendirilmesi ve şüpheli şahıs ve olayların vakit geçirmeksizin ilgili kolluk birimlerine bildirilmesi amaçlanmaktadır. Vatandaşların mağdur olmamaları ve fırsat avcılarının başarıya ulaşamadan yakalanabilmeleri için (E.D.) isimli şahsın yaptığı gibi olay olmadan önce durumun ilgili birimlere intikal ettirilmesi önem arz etmektedir."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ