Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Boşandığı eşini öldüren kişiye ağırlaştırılmış mübbet

        MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, boşandığı 19 yaşındaki Gülşah Kurban'ı boğarak öldüren Musa Mergen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Akhisar Adliyesi önünde bir açıklama yapıp, kadın cinayetlerini kınadı.

        Gülşah Kurban, 17 yaşında Akhisar'da Musa Mergen ile evlendi. Kurban, şiddetli geçimsizlik ve kendisine şiddet uyguladığı için iki yıl sonra eşinden boşandı. Musa Mergen, 1 Nisan 2013 tarihinde, boşandığı eşi Kurban'ı Hürriyet Mahallesi'nde boğarak öldürdü. Mergen hakkında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı. Bugün görülen ve 1 saat süren karar duruşmasında mahkeme, tutuklu sanık Mergen'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

        Duruşma öncesinde Akhisar Adliyesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri kadın cinayetlerini kınadı. Platform üyelerine CHP'li Kadınlar, Eğitim-Sen Akhisar Şubesi, Emekçi Hareket Partili Kadınlar da destek verdi. Kadın cinayetlerinin durdurulmasını isteyen platform adına konuşan Sevgi Akyüz, "Gülşah Kurban, Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, boşandığı kocası Musa Mergen tarafından 1 Nisan 2013'te boğularak öldürüldü. Gülşah kardeşimiz, öldürülmeden önce, koruma talebiyle birçok kez karakola başvurmasına rağmen, ciddiye alınmadı ve polisler ölümüne göz yumdu. Bugün, Gülşah kardeşimizin karar duruşması için buradayız. Gülşah kardeşimizin katili yalan beyanlarla ceza indirimi almaya çalışıyor. Ancak bizler mücadelemizle buna izin vermeyeceğiz. Eylül ayı içerisinde, platformu olarak takip ettiğimiz Eskişehir'de Yasemin Varıcı, Uşak'ta Sevim Gündoğdu ve İzmir'de Ferdane Çöl kardeşlerimizin katilleri hiçbir ceza indiriminden yararlanamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Önceki gün Adana'da öldürülen Hülya Işık kardeşimizin katiline verilen ceza, Yargıtay'ın kararı bozması ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına yükseltildi." dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ