Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da fırtına ve sağanak

        Öğleden sonra aniden başlayan ve hızı saatte 50 kilometreyi bulan fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle birçok evin çatısı uçarken ağaçlar kökünden söküldü, elektrik direkleri devrildi.

        Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği kentte, öğleden sonra bastıran sağanak ve fırtına cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşturdu. Şehir içi trafikte aksamaların yaşanmasına neden olan sağanağa hazırlıksız yakalanan kimi vatandaşlar duraklara sığınarak korunmaya çalıştı.

        Fırtına nedeniyle kent merkezinde birçok ağaç kökünden sökülüp yola devrilirken, belediye ekipleri yolu trafiğe kapatan ağaçları testereyle keserek yolu trafiğe açtı.

        Evleri su bastı

        Öte yandan sağanak nedeniyle Güzelevler Mahallesi'nde çok sayıda evi su bastı. Fırtınada bazı evlerin çatısı uçtu. Kopan elektrik telleri nedeniyle polis ekipleri mahallede güvenlik önlemi aldı.

        Evini su basan Emine Akkaya, bir anda aniden başlayan yağış ve fırtına nedeniyle evini su bastığını ve çatının uçtuğunu belirtti.

        İlk başta evlerinin başına yıkılacağını zannettiğini ve çok korktuğunu anlatan Akkaya, ''Engelli oğlumla otururken bir baktım bir anda evin çatısı uçtu ve her yerden su almaya başladı. Öleceğiz zannettim ve dua etmeye başladım. Oğlum engelli olduğu için yürüyemiyor. Onu da dışarı çıkartamadım. Çok korktum ona bir şey olacak diye. Evdeki bütün eşyalar kullanılmaz hale geldi'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ