Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Erdoğan: IŞİD'in İslam'la alakası yok Erdoğan: Din dersini kullanırsanız yerini uyuşturucu alır

        HABERTURK.COM

        IŞİD terör örgütünün İslam’la alakası olmadığı söyleyen Erdoğan, “İslam teröre yol yermez.En önemli sorunlardan biri de batıdan gelip bu örgütlere katılanlardır. Bunların aralarında uyuşturucu bağımlıları da var, macera arayıp içindeki boşluğu doldurmaya çalışanlar da var. Niçin cinayet işledikleri umurlarında değil. Bataklık kurumadığı sürece sinek olacaktır." dedi.

        AİHM'nin zorunlu din dersi kararına ilişkin de konuşan Erdoğan, " AİHM geçen haftalarda Türkiye aleyhine karar aldı. Zorunlu din ve ahlak kültürü derslerinden öğrencilerin muaf olmasını sağlayacak karar. Bu yanlış karar. Batıda bunun uygulaması yok. Dünyanın hiç bir yerinde zorunlu matematik, fizik dersinin tartışma konusu olduğunu görmezsiniz. Zorunlu din kültürü ve ahlak dersini kaldırırsanız uyuşturucu gelir onun yerini doldurur, ırkçılık gelir onun yerini doldurur." dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda konuştu.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        İnsanlığı, gençleri , çocukları tehdit eden öyle bir mesele ile karşı karşıyayız ki bunun önlenmesi nasıl olacak bu sempozyumlarda ele alınacaktır. 180 milyon uyuşturucu kullanan var. Sosyal, ruhsal, bedensel tahribatın yanında 2 trilyon dolarlık maddi kaybı da beraberinde getiriyor. Gençlerin yasa dışı maddeleri kullanmaları tek bir nedenle açıklanmayabilir. Meselenin bir nedeni üzerinde özellikle durmak, meselenin önemli boyutuna dikkat çekmek istiyorum. Maddenin dünyanın her yerinde manevi değerlerin önüne geçmeye çalıştığı değişim süreci yaşıyoruz. Bunu sadece İslam ile İslam coğrafyası ile sınırlamak mümkün değil.Paranın sınırsız kazanma hırsının her türlü insani değişim süreci yaşandığı bir dönem yaşanabiliyor. Bir avuç altın, elmas için çocukların kadınların katledilmesinin meşru görüldüğü çağda yaşıyoruz. İnsana ait, ruha, vicdana ait değerlerin tek tek yok olduğunu bunların yerine paranın, oburluğun konulduğunu görüyoruz. Azla yetinme, paylaşma duygusu hızla yok oluyor. Bunların yerine konulan zevkler insanoğlunu tatmin etmiyor. Asla mutlu, huzurlu yapmıyor. Para insanın mutlu olmasını sağlamıyor.

        “BUNU İSLAM DİNİNE BAĞLAMAK…”

        Uyuşturucu ve istismarın böyle bir noktada devreye girdiğini görüyoruz.Şuanda insanlığın karşısında dünya barışını tehdit eden küresel terör meselesi var. Bakıyorsunuz herkes sonuçları konuşuyor herkes son bir iki aydır ortaya çıkan manzarayı konuşuyor. Kimse bu gençlerin nasıl acımasızca cinayetler işleyebildiğini konuşmuyor. Ortadoğu’da devam eden terör eylemlerini belli dine özellikle de İslam dinine bağlamak gereği saptırmaktan başka bir şey değildir. IŞİD terör örgütü için şuanda dünya bir tedbir bir koalisyonlar zincir halinde toplantılar yapıyorlar. IŞİD Ortadoğu’da kendine göre mücadeleyi verirken benim ülkemde 32 yıldır devam eden PKK terör örgütü var acaba bu dünyayı niye ilgilendirmiyordu? Avrupalı dostlar bu terör örgütüne karşı niçin rahatsız olmadılar? Çünkü o terör örgütünün önünde İslam kelimesi yoktu. Dert başka Bu IŞİD’in İslam’la alakası yok. İslam terörü tecviz etmez teröre yol vermez. İslam barış dinidir. Bu örgütlere İslami terör örgütü yaftası yapıştıranlar gerçeği perdeliyorlar. Türkiye’nin önündeki en önemli sorunlardan biri de batıdan gelip bu örgütlere katılanlardır. Bunların aralarında uyuşturucu bağımlıları var aralarında macera arayan içindeki boşluğu doldurmaya çalışanlar var. Niçin cinayet işledikleri umurlarında değil. Bataklık kurumadığı sürece sinek olacaktır. Terörü de madde bağımlığını da bataklık insanlığı tehdit eden tatminsizlik, kazanma hırsıdır.

        “AVRUPA ŞEFKAT ELLERİNİ NE ZAMAN AÇACAKSIN?”

        Şuanda ülkemizde 1,5 milyon Suriye ve Irak’tan kaçan mülteci var. Bunlar ölümden kaçıyor. Bunlara kapımızı kapayamayız. Bizim medeniyetimiz, inancımız buna müsaade etmez. 1,5 milyon insan bizim misafirimiz. Avrupa’nın tamamında 130 bin var. Ey Avrupa senin şefkat kucağın yok mu? Sen şefkat ellerini ne zaman açacaksın. Ama silah gönderiyorsun.Sadece Avrupa değil. Batının her kesiminde bu var. IŞİD’in elindeki silahlar malum Bunu yazdılar.

        “DİN DERSİNİ KALDIRIRSANIZ UYUŞTURUCU ONUN YERİNİ ALIR”

        AİHM geçen haftalarda Türkiye aleyhine karar aldı. Zorunlu din ve ahlak kültürü derslerinden öğrencilerin muaf olmasını sağlayacak karar. Bu yanlış karar. Batıda bunun uygulaması yok. Dünyanın hiç bir yerinde zorunlu matematik, fizik dersinin tartışma konusu olduğunu görmezsiniz Zorunlu din ve ahlak kültürü dersleri olsun mu diye tartışılacaksa terörden, ırkçılıktan, uyuşturucu bağımlılığından neden şikayet ediliyor? Zorunlu din kültürü ve ahlak dersini kaldırırsanız uyuşturucu gelir onun yerini doldurur, ırkçılık gelir onun yerini doldurur. Biz alkolle ilgili Avrupa ülkelerinde olan düzenlemeleri getirdiğimizde hedef yapılıyoruz. Bizim içim yanıyor içimiz. Öyle anne babaların derdini dinledik ki perişan olmuşlar. Çocukları bağımlı olmuş, ellerinden, yüreklerinden gitmiş. Bunu seyredecek miyiz? Özgürlük deyip buna kayıtsız mı kalacağız? Uyuşturucu baronlarını çocuklarımızı ellerimizden almasına özgürlük deyip sesiz mi kalacağız?

        “BU MODERN VEBADAN ÇOCUKLARIMIZI KURTARALIM”

        Yol yakınken tedbirlerimizi alalım, bu modern vebadan çocuklarımızı kurtaralım. ‘Benim çocuğum asla kullanmaz’ diyen anne babaları görürsünüz. Artık müfredatı da gözden geçirerek mücadeleyi ders kitaplarından başlatmak zorundayız. Bu konuda eksiklerimiz var. İstediğimiz adımlarım atamadığımızı özeleştiri olarak söyleyebilirim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ