Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM 1 Ekim’de saat 15.00’te toplanacak Meclis açılıyor tezkere geliyor

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        Ankara’da bu hafta güvenlik ve siyasette yoğun bir gündem yaşanacak. Kritik haftada ABD temasları ışığında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi toplanacak. Türkiye’nin IŞİD ile mücadele koalisyonuna ne ölçüde katılacağı konusunda son karar verilecek. Görüşmeler ışığında Irak ve Suriye tezkereleri son şeklini alacak.

        TEZKERE 2 EKİM’DE

        Başkent haftaya TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in basın toplantısıyla başlayacak. Bakanlar Kurulu ise Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanacak. Irak ve Suriye tezkerelerinin içeriği, IŞİD ile mücadelede Türkiye’nin pozisyonu Bakanlar Kurulu’nda tüm detaylarıyla görüşülecek.

        TBMM 1 Ekim’de saat 15.00’te toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez Meclis’in yasama yılı açış konuşmasını yapacak. Daha çok dış politika ağırlıklı konuşması beklenen Erdoğan’ın IŞİD konusunda önemli mesajlar vereceği belirtiliyor. Meclis’in 2 Ekim’de Irak ve Suriye tezkerelerini görüşmesi bekleniyor. 4 Ekim 2014’te süresi dolacak Suriye tezkeresinin, IŞİD’i de kapsayacak şekilde genişletilerek getirilmesi, süresi 17 Ekim’de dolacak Irak tezkeresinde de benzer bir düzenleme yapılması bekleniyor. HDP, her iki tezkereye de karşı olduğunu açıkladı. MHP ise yabancı askerlerin Türkiye’de konumlandırılmasına karşı çıkıyor. CHP, IŞİD’e müdahaleyi desteklerken, Türk askerinin kara harekâtına katılmasına sıcak bakılmıyor. AK Parti grubundan ise 50 milletvekili hac izninde olduğu için tezkere görüşmelerinde yer alamayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ