Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da metro kaza yaptı!

        Gökay USANMAZ/İSTANBUL

        İstanbulMetrosu'nun Sanayi Mahallesi - Seyrantepe Hattı'nda dün sabah inanılmaz birkazayaşandı.Metronun ön vagonunu delen demir parçası Fatih Çoban'ın kalçasına saplandı. Çoban, ameliyata alınırken,kazametroseferlerinin durmasına neden oldu.

        Dün saat 09.30 sıralarında meydana gelenkazaiddiaya göre şöyle gelişti: Seyrantepe'den çıkanmetro, yaklaşık bir aydır çalışma süren Seyrantepe-Sanayi Mahallesi arasında kontrolden çıktı. Bunun üzerine yolcular acil iniş butonuna bastı. Bu sıradametronun ön vagonunun delip geçen demir çubuk, yolculardan 33 yaşındaki Fatih Çoban'ın kalçasını delip geçti.Metroda büyük panik yaşanmaya başlanırken, makinist kumanda merkezine "Kazanedeniyle durmak zorunda kaldım. Yolcuları tahliye edelim" anonsu yaptı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.Kazanın olduğu bölgeye ulaşan ekipler önce yolcuları tahliye etti. Ardından itfaiye ve sağlık görevlileri, Fatih Çoban'ın vücuduna saplanan demir çubuğu iki ucundan kesti. Çoban ambulansa konularak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

        SEFERLER DURDURULDU

        Kazanın ardından Seyrantepe İstasyonu'na seferler durduruldu. Olayla ilgili araştırma yapan olay yeri inceleme ekipleri inceleme yaptı. Görgü tanıkları trenin raydan çıktığını ifade ederek, bir kişinin yaralandığını söyledi.

        AMELİYAT EDİLDİ

        Bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ve mesai bitimi evine gitmek içinmetroya bindiği öğrenilen Fatih Çoban hastanede hemen ameliyata alındı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ