Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 700 bin TL'lik soygun!

        İstanbul Nişantaşı'nda Gürcistan uyruklu 2 kişi tarafından gerçekleşen 700 bin TL'lik gasp olayını bir saniyelik görüntü ortaya çıkardı.

        2 gaspçının olayın ardından bindiği taksi bir logar çukurundan geçerken bağaj kapağı açılıp kapanıyor. Bir saniye süren olayda bir güvenlik kamerası ise bağajdaki bavulları kayda alıyor. Polis, bu görüntülerden yola çıkarak zanlıların izini sürdü ve ikiliyi yurt dışına kaçmaya hazırlandıkları sırada yakaladı.

        Şişli Nişantaşı'nda 24 Eylül gecesi saat 04. 00 sıralarında bir apartmana giren 2 şüpheli, 70 yaşındaki L.O.'nun kapı kilidini kırarak içeri girdi. Kadını bağladıktan sonra da 700 bin TL değerindeki ziynet eşyasını alıp kaçtı. Olaydan sonra Gasp Büro Amirliği'nden 2 özel ekip kuruldu. Kurulan özel ekip ise ilginç bir yöntemle failleri yakalamayı başardı.

        KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

        Önce çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. İki zanlının saat 07:00 sıralarında apartmandan ellerinde bavullarla çıktığı ve arka sokağa geçtikleri görüldü. Bu sokakta güvenlik kamerası olmaması nedeniyle bu kez 3 ayrı sokağa bağlanan cadde mercek altına alındı.

        BİR SANİYELİK GÖRÜNTÜ

        Buradan elde edilen görüntülerde ise 10 taksi tespit edildi. Polisin dikkatini bir saniyelik görüntü çekti. Caddeye çıkan taksilerden biri logar çukuruna girince, arka bağaj kapısı açılıp kapanıyor. Bağajda ise bavullar olduğu görülüyor. Plakası görülmeyen taksiye ulaşmak için yol haritası çıkarıldı. Böylelikle taksinin bir başta görüntüsüne de ulaşıldı. Bu görüntüden plakası tespit edilen taksinin sürücüsü O.T. sorguya alındı. Taksici olay günü iki kişiyi aracına aldığını, 100 metre gittikten sonra 2 bayanın da taksiye bindiğini ve tüm müşterilerini Kumkapı'da bıraktığını anlattı. POlis, yanlarında 2 kadının da bulunduğu gaspçıların 24 saat geçmeden adresleri belirledi. Hemen adrese baskın yapıldı. Ancak evde 2 kadın bulundu. Gözaltına alınan kadınların ifadeleri doğrultusunda Gülbanı A. ve Güram M. oldukları belirlenen soyguncuların Sapanca'ya ardından da Gürcistan'a gidecekleri ortaya çıktı. İstanbul Polisi, Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne olayı bildirdi. İkili otogarda yakalandı.

        BİR ÇOK MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

        İstanbul'a getirilen 2 soyguncuyla gasp ettikleri 700 bin TL'lik ziynet eşyası da ele geçirildi.

        İki zanlının sevgilisi oldukları belirlenen 2 kadının ise olayla ilgilerinin olmadığını söyleyerek,

        "Sabah 'buraya gelin' dediler. Biz de bizi çağırdıkları yere gittik. Soygunu bilmiyorduk" dedikeri öğrenildi. 2 gaspçı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ