Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kiraladığı aracı Suriye’de buldu Çalınan otomobili Suriye’de buldu Suriye'de çalıntı kiralık oto pazarı

        KENAN TAŞKIN/HABERTÜRK

        Trabzon'da oto kiralama şirketi olan Yunus Bayraktar, geçen ay Arapça konuşan Suriye uyruklu Huseyin Alsatof ile Ömed Abdullah’a bir haftalığına otomobil kiraladı. Bayraktar araç geri getirilmeyince polise çalındığını bildirdi. Polis soruşturmasından sonuç çıkmayınca otomobilinin peşine düşen Bayraktar, en son Hatay Reyhanlı’da görüldüğünü belirledi. Reyhanlı’ya giden Bayraktar; illegal yollardan Suriye’ye geçirildiğini öğrendiği aracının ardından sınırı geçti.

        ÇATIŞMA SÜRERKEN

        Özgür Suriye Ordusu ile Esad güçlerinin çatıştığı bölgelerde dahi aracını aradığını ve yaklaşık 20 gün Suriye ve Türkiye arasında mekik dokuduğunu belirten Bayraktar 8 bin kilometrelik macerasını şöyle anlattı: “Para vererek araba kaçakçılığı yapan kişilerle irtibata geçtim. Otomobilimi ararken aynı işi yapan 4 arkadaşımın aracını da buldum ve fotoğraflarını çekerek onlara bildirdim. Suriye ordusunda albay rütbesindeyken ayrılan bir komutanla tanıştım, onunla birlikte Türkiye’den kaçırılan araçların toplandığı Saragıp denen mevkiye gittik. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinin plakalarına sahip 2 bine yakın araç gördüm. Her çeşit, her model araba vardı, çoğu da Türkiye’nin çeşitli illerinden kiralanmış araçlardı. Benim aracım yoktu, otomobilin rengini, modelini söyleyince onu bir doktora 7 bin 500 dolara sattıklarını söylediler. Doktorun adresini aldık, gidip kendisini bulduk ve durumu anlattık. Doktor da ödediği 7 bin 500 lirayı istedi, verdik, aldık arabayı.”

        Bayraktar aracını bulmasına yardımcı olan ÖSO’cularla hatıra fotoğrafı da çektirdi

        ASİ’DEN GEÇİYOR

        Otomobil hırsızlığının nasıl yapıldığını en ince ayrıntısına kadar öğrendiğini belirten Bayraktar, “Özellikle kiralama servislerinden kiralanan arabalar Asi Nehri’nden dubalarla yapılmış olan salın üzerinde geçirilerek Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki köye getiriliyor. Kalaşnikoflu kişiler araçları koruyor. 80-100 bin liralık otomobiller, 5-10 bin dolar arasında satılıyor. Her çeşit araba var. Arap ülkelerinden de çalınan araçlar var ama büyük çoğunluğu Türk plakalı. Arabamın değeri 90 bin liraydı, 7 bin 500 liradan satmışlar” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ