Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hanefi Avcı,eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı,Oda TV davası,Devrimci karargah,Paralel yapı

        HT GAZETE / Yasemin GÜNERİ

        Devrimci Karargâh davası sanığı eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı Eskişehir’deki makam odasında bulunan ses kasetlerine ilişkin, “Odaya çantayı koyan kişi, aynı zamanda odada arama yapan kişi çıktı” dedi.

        Devrimci Karargâh davasında tutuklu yargılandıktan sonra Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla serbest bırakılan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Eskişehir’deki makam odasında bulunduğu iddia edilen 24 ses kasetini odaya koyan kişiyle, odasında arama yapan kişinin aynı kişi olduğunu iddia etti.

        Dün bir basın toplantısı düzenleyen Avcı, makamında bulunduğu öne sürülen ses kayıtlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Makam odasında bulunduğu iddia edilen 24 kasetin, İstanbul Adliyesi’nde yapılan 2 saat 12 dakika 26 saniye süren inceleme görüntülerini basın mensuplarına anlatan Avcı, “Odaya çantayı koyan kişi, aynı zamanda odada arama yapan kişi çıktı” dedi.

        ‘VAHİM BİR DURUM’

        Odasında bulunduğu iddia edilen kasetlerin İstanbul’dan Eskişehir’e gönderildiğini kaydeden Avcı, şunları söyledi: “Delillerin yok edilmesi, kasetlerin odaya konulması birkaç kişinin yapabileceği bir şey değil. Kasetlerin bana ait olmadığını ispatladığım halde, ses kayıtlarındaki kişileri tek tek çağırıp ‘Şikâyetçi misiniz?’ diye sordular. İnsanlar genellikle, ‘Kim yaptıysa ondan şikâyetçiyiz’ dediler. Eğer kasetler bana ait olsaydı, benim gibi önemli yerlerde çalışmış birinin sadece 24 bandı bulundurmaması gerekirdi. Kasetler bana ait değilse daha da vahim bir durum söz konusu. Çünkü bir güç, bir ilin emniyet müdürünün odasına giriyor ve komplo kuruyor. Çok vahim bir durum.”

        ‘DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK’

        HABERTÜRK’te yayınlanan kasetlerin imha görüntülerine ilişkin de konuşan Avcı, “Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir polis suç delili diye sunduğu ses kasetlerini parmak izini almadan kesip yeni kaba koyup inceleme yapmaz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ