Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Uzay Ajansı kuruluyor

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, uzay ve havacılık alanındaki çalışmaları tek elden yürütmek üzere Uzay Ajansı kuracaklarını açıkladı. Türkiye’nin bölgesel uçak üreteceğini ve TÜRKSAT 6A’nın da Türk mühendisleri tarafından yapılacağı müjdesini verdi.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TAI (TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) tesislerini ziyaret etti. TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, kurumun faaliyet ve projeleri hakkında Bakan Elvan’a bilgi sundu. Ardından milli imkanlarla üretilen taarruz-taktik ve keşif helikopteri Atak, insansız hava aracı Anka ile yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş’un uçuşlarını izleyen Bakan Elvan, daha sonra F35 uçaklarına Amerika’nın dışında sadece Türkiye’de parça üreten İleri Kompozit İmalat ve Montaj Tesisi’ni gezdi.

        TSK’YA 59 ATAK HELİKOPTERİ TESLİM EDİLECEK

        Tesislerle ilgili olarak ‘gerçekten çok etkileyici’ değerlendirmesinde bulunan Bakan Elvan, “TAI, savunma sanayimizin güçlendirilmesi ve son yıllarda karşı karşıya kaldığımız cari açık probleminin giderilmesi açısından oldukça önemli bir kurumumuz. Ayrıca helikopter ve uçak tasarımından üretimine kadar bütün alanlarda yetkin ve kapsamlı bir altyapıya sahip” dedi.Bakan Elvan, bugüne kadar 5 Atak helikopterinin üretilip TSK’ya teslim edildiğini ve yıl sonuna kadar 4 tane daha olmak üzere, toplamda 59 Atak helikopterinin TSK’ya teslim edileceğini belirtti.

        TÜRKİYE BÖLGESEL UÇAK ÜRETECEK

        Bakan Elvan, TAI’nin özellikle insansız hava aracı, uçak, helikopter ve uydu üretimi alanında 4 bin personeli, 2 bin mühendisi olan yetkin ve gurur verici bir kurum olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Bizim açımızdan zaman çok önemli, zamanı çok iyi değerlendirmeliyiz. Sürekli koşuyoruz ve çalışma arkadaşlarımızın da bizimle koşmasını istiyoruz. Önümüzdeki dönemde bölgesel uçak üretimini hedefliyoruz. TAI yetkilileri bölgesel uçak üretiminde yetkin ve gerekli altyapıya sahip oldukları bilgisini verdiler. Bakanlık olarak bu alanda kendilerine gereken desteği vereceğiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ