Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Telefon dolandırıcıları yurtdışına açıldı! - Dolandırıcılık

        Almanya’nın başkenti Berlin’deki Federal Basın Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, 2013 Organize Suçlar Raporu açıklandı. İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, organize suçların Almanya için hâlâ önemli bir tehdit olarak görüldüğünü söyledi. Organize suç gruplarının profesyonelce ve global hareket ettiklerini belirten Maiziere, “Türkiye’den telefonla arayanlar tarafından Almanya’da 1 milyon kişi maddi zarara uğratıldı. Maddi zararın boyutu yaklaşık 120 milyon Euro’’ dedi.

        Söz konusu mağdurların Türkiye’den Almanca’yı iyi konuşan insanlar tarafından telefonla arandığına ve çekilişle araba ya da başka hediyeler kazandıklarının söylendiğine dikkati çeken Maiziere, genelde yaşlı olan mağdurların hediyenin Almanya’ya gönderilebilmesi için Türkiye’ye bir miktar para aktardıklarını anlattı.

        EFKAN ÂLÂ ILE GÖRÜŞÜLDÜ

        Bu konuda İçişleri Bakanı Efkan Âlâ ile bir süre önce görüştüğünü vurgulayan Maiziere, iki ülke bakanlarının yılda bir kez bir araya geleceğini, bunun yanında iki kez de müsteşarların görüşeceğini kaydetti. Maiziere, Türkiye’nin suçlularla mücadele konusunda en iyi çalıştıkları ülkeler arasında olduğunu ifade etti. Federal Suç Dairesi Başkanı Jörg Ziercke ise Almanya’da hareket eden bazı organize suç şebekelerinin yabancı ülke vatandaşları tarafından yönetildiğine dikkati çekti. Ziercke, Almanya’daki hapishanelerde yaklaşık 5 bin Rusça konuşan tutuklunun bulunduğunu dile getirdi. Türklerin kurduğu suç şebekelerinin sayısının geçen 5 yıla oranla azalma eğiliminde olduğunu ifade edildi. 2009’da Türklere ait 80 suç şebekesi mevcutken 2010’da bun sayının 75, 2013’te ise 57 olduğu kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ