Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Boğaziçi Köprüsü'nde eylem! - TEZKERE

        Serkan AKKOÇ / İSTANBUL

        "Savaşa Karşı Kadın İnisiyatifi" üyesi 16 kişilik grup, Boğaziçi Köprüsü'nün üzerinde eylem yaparak, IŞİD, tezkere ve hükümetin tampon bölge taleplerini protesto etti. İçinde bulundukları minibüsten köprünün tam ortasında inen gruptaki kadınlardan bir bölümü "Tezkere ve IŞİD'e destek; savaş ve kadın katliamıdır. Böyle barış olmaz" yazılı bir pankart açarken, başka bir grup da köprünün korkuluklarından aynı yazının yer aldığı siyah büyük bir pankart sarkıttı.

        Hükümet, tezkere ve IŞİD aleyhine sloganlar atıp, "Barış böyle olmaz" diye bağıran eylemcier, köprüdeki iki şeridin trafiğe kapanmasına neden olunca uzun trafik kuyruğu oluştu. Kadınlara Köprü Koruma Amirliği'ne bağlı polisler müdahale etti.

        Ayrıca bir minibüs dolusu Çevik Kuvvet ekibi de olay yerine sevkedildi. Polisler, kadınların açtığı ve köprüden sarkıtılan pankartı toplayarak el koydu. Polisin müdahalesi üzerine kadınlar, köprüyü yürüyerek terketmek istediklerini söyledi. Kadınların bu talebini kabul etmeyen polis ekipleri, eylemcilerden Çevik Kuvvet minibüsüne binmelerini istedi. Yaklaşık 15 dakikalık bir konuşmanın ardından kadınlar polisin zor kullanması olmadan Çevik Kuvvet minibüsüne bindi. Eylemci kadınların gözaltına alındığı belirtildi.

        Gözaltına alınan 16 kişi arasında bulunan Avukat Züleyha Gülüm, tezkerenin Kobane'nin işgali anlamına geleceğini, halkın iradesini ihlal edeceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ