Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Survivor davası adresi değiştirdi - Acun ılıcalı merve büyüksaraç

        Survivor'ın 2011 yılında yapılan ikinci sezonundaki tartışmalar mahkemelik oldu. Yarışmadan elenen MerveBüyüksaraç, yaklaşık 3 yıl önce katıldığı bir televizyon programında "Survivor ortamını gerçek, yarışmanın adil olduğunu sanıyordum ama öyle değilmiş... Adada o kadar aç da değildik. Evet, yerde yatıyorduk, fareler vardı ama yapım ekibi yemek veriyordu. Çok ciddi açlık çekmedik hiç. Sözleşmede ‘Kıbrıs'a gelmezseniz 100 bin TL ödersiniz' yazıyordu, buna rağmen gitmedim. Gerekirse o cezayı ödemeye hazırım. Yarışmaya katıldığım için de pişmanım... Yarın öbür gün sandviç yerken kaydı çıkacak olan yarışmacı arkadaşlar kendilerini iyi bilirler. İyi düşünün sonra yalan söyleyin derim!" şeklinde açıklama yaptı.

        Acun'dan 500 bin'lik yanıt

        AcunIlıcalı ise bu iddialara dava açarak yanıt verdi. Büyüksaraç'ın yarışma öncesinde imzaladığı sözleşmeyi ihlal ettiğini, 250 bin TL'lik cezai şartı yerine getirmek zorunda olduğunu belirtilerek, 250 bin TL'lik de manevi tazminat talebinde bulundu. Büyüksaraç'ın finalde olmadığını iddia ettiği notere ilişkin tutanağı mahkemeye sunan Ilıcalı, tartışmaların ardından diğer 15 yarışmacının kendisini arayarak tanıklık etmek istediklerini kaydetti.

        Mahkeme 'görevsizlik' verdi

        İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada avukatlar ile Merve Büyüksaraç hazır bulundu.AcunIlıcalı'nın avukatının sulh olma imkanlarının olmadığını belirttiği duruşmada Büyüksaraç'ın avukatı ise tanık dinlemesini talep etti. Duruşma sonunda dosya içeriği açısından görevsiz olduğuna karar vereren mahkeme, dosyayı İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi'nde gönderdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ