Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis önünde tezkere eylemi

        TBMM Başkanlığına sunulan tezkereyi protesto eden gruplar, TBMM önünde eylem yaptı.

        DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Kaldıraç, Halkevleri, ÖDP, TKP gibi çeşitli parti ve gruplar, Meclis'in Dikmen kapısı önünde "Emperyalizme, AKP'ye, IŞİD'e, Tezkereye hayır" pankartı açıp, "Ortadoğu halkları yalnız değildir", "Emperyalizme geçit yok" şeklinde dövizler taşıdı.

        Benzer içerikli ve hükümet aleyhinde slogan atan grup adına açıklama yapan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Remzi Çalışkan, insanlığın, Ortadoğ'da bir barbarlık ve katil sürüsü ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

        "Bugün Rojova'da, Kobani'de sadece Kürt halkı değil, tüm insanlık varlık yokluk mücadelesiyle karşı karşıyadır" diyen Çalışkan, vahşi, barbar bir örgüt olan IŞİD ile mücadelenin bir insanlık görevi olduğunu ifade etti.

        Çalışkan, insanlığın Kobani'yi ve direnişini sahiplenmesi gerektiğini belirterek, AK Parti'yi eleştirdi.

        "Tezkere kime karşı ve kimin yanında olmak için çıkarılmaktadır? Tampon bölge kimin için kime karşı oluşturulmaktadır?" diyen Çalışkan, IŞİD'e destek verildiğini iddia ederek bunun sonlandırılmasını istedi.

        Çalışkan, bu tezkereyle IŞİD'e verilen desteğin daha da arttırılacağını öne sürerek, tampon bölge oluşturmanın da IŞİD'e destek olduğunu iddia etti.

        Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ