Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bir bayram klasiği! - Acemi kasap

        Her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da kurban keserken bıçak ve balta ile kendilerini yaralayan vatandaşlar hastanelerin acil servisine akın etti.

        ERZURUM

        Kurban Bayramı namazlarını kılan Erzurumlular, ardından kurbanlarını kesmek için boş alanları doldurdu. Belediyelerin oluşturduğu kurban kesim alanlarında ya da evlerinin önünde kurbanlıklarını kesmek isteyen onlarca kişi bayramın ilk saatlerinde kendilerini yaraladı. Acemi kasapların kimisi ambulanslar ile kimisi ise kendi veya yakınlarının araçlarıyla hastanelere getirildi.Yaralılar il merkezindeki 3 ayrı hastanede tedavi altına alındı. İl genelinde ilk iki saat içerisinde 50 kadar kişinin kendisini kestiği belirtildi. Hastane yetkilileri acemi kasapların çoğunun el, parmak ve bacak kesiği ile kendilerine geldiğini söyledi. Bir kişinin de göğsüne bıçak saplanması sonucu tedavisinin yapıldığı öğrenildi.

        SAKARYA

        Vatandaşlar, bayram namazı sonrası kurbanlıklarını belirlenen alanlarda kesmeye başladı. Kurban kesimi sırasında yine istenmeyen kazalar yaşandı. İl genelinde kurban kesmek isterken kazayla kendilerini kesen ve kurbanlığın darbeleriyle yaralanan acemi kasaplar, çeşitli hastanelere başvurdu.Sakarya'da saat 10.00 itibariyle kendisini yaralayan 8 kişi, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. İlçelerde de kesim sırasında yaralanan çok sayıda kişi hastanelerin acil servislerine geldi.

        KAYSERİ

        KURBAN KESERKEN HAYATINI KAYBETTİ

        Kayseri'de bir kişi kurban keserken kurbanlığın üzerine yığılıp kaldı. Kalp krizi geçirdiği sanılan şahıs hastaneye kaldırılmasına rağmen hayatını kaybetti. Vatandaşlar bayram namazı sonrası kurbanlıklarıyla birlikte kesim yerlerine akın etti. Sabahın ilk saatlerinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi getirilen 60 yaşındaki Habip Bostan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bostan'ın kurban keserken yere yatırılan kurbanlığın üstüne yığılıp kaldığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi. Şahsın kalp krizi geçirdiğinden şüpheleniliyor. Ölüm haberiyle yasa boğulan Bostan'ın çocukları, babalarının bilinen bir kalp hastalığının olmadığını söyledi.

        Bu arada özellikle büyükbaş hayvanların kesimi sırasında zorlanan ve yanlışlıkla kendini yaralayan acemi kasaplar Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisini doldurdu. Özel araçlarıyla hastaneye gelen acemi kasapların birçoğunun elinden ya da parmağından yaralandığı görüldü. Yaralıların çoğu ayakta tedavi edilerek evlerine gönderildi.

        NEVŞEHİR

        Nevşehir'de vatandaşlar, bayram namazı sonrası kurbanlarını kesti. Vatandaşların çoğu belediyenin belirlediği kesim yerlerinde hayvanlarını keserken, bazıları da kurbanlarını evlerinin bahçelerinde kesmeyi tercih etti. Vatandaşların bir kısmı ise özel kesimhanelerde hayvanlarını kestirdi. İl genelinde bayramın ilk gününde öğleye kadar boynuz ve tekme darbeleriyle yaralanan, et doğrarken elini ve ayağını kesen yaklaşık 100 kişi hastanelere başvurdu. Bayramda çalışmak zorunda kalan hastane personeli ise, acemi kasaplar nedeniyle yoğun bir gün yaşıyor.

        ERZİNCAN

        Kurban Bayramı'nın ilk günü acemi kasaplar hastaneleri doldurdu. Kurban keserken el, kol ve bacaklarından yaralanan çok sayıda acemi kasabın yanı sıra et doğrayan çok sayıdaki kadın, erkek ve çocuk hastanelere akın etti. Hastanelerin acil servislerinde tedavileri yapılan vatandaşlar bazıları et doğramaya kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. Erzincan, Bursa, Eskişehir, Konya, İstanbul ve Adana'da hastaneye başvuralar acemi kasapların sayıları 100'ü aştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ