Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Bağıra bağıra öldürülmeyi bekliyorum" İzmir'de kadına şiddet Eşinden şiddet gören kadın yardım bekliyor

        Mehmet İNMEZ / HABERTÜRK

        İzmir'de şiddet gördüğü iddiasıyla ayrıldığı şizofren hastası eşi tarafından boğazından bıçaklanıp ölümden dönen, bir kez rehin alınıp polis operasyonuyla kurtarılan 45 yaşındaki F.T., her defasında eşinin serbest bırakılması yüzünden ölüm korkusuyla yaşıyor.

        ‘HER GÜN ŞİDDET’

        Eşiyle 1.5 yıl önce çaresizlikten evlendiğini söyleyen F.T. “Evlendikten sonra hasta olduğunu öğrendim. Her gün 9 yaşındaki kızıma ve bana şiddet uyguluyordu. İçtiği zaman kendini kaybediyor. Bir kez kızımla beni rehin aldı, bir kez boğazımı bıçakladı ölümle burun buruna getirdi. Defalarca karakola şikâyetçi oldum. Her defasında serbest bırakıldı. Eve girmeye korkuyorum. Her an bir yerden çıkıp, ‘Beni öldürecek’ diye yaşıyorum.

        Tutuklanması için illa beni öldürmesi mi gerekiyor. Maddi imkânsızlıklar yüzünden evimi de değiştiremiyorum” dedi. Devletin kendisini korumasını da isteyen talihsiz kadın, “Devlet 3 ay koruma kararı verdi. Koruma altındayken dahi şiddete maruz kaldım. Şimdi korumam da bitti. Bağıra bağıra yardım istiyorum. Yine bağıra bağıra öldürülmeyi bekliyorum” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ