Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suriye'den atılan top Türkiye'de bir eve düştü

        Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Akmani köyünde bir eve havan topu mermisi düştü, 4 kişi yaralandı.

        ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN KRİTİK KARAR!

        Şanlıurfa Valiliği, Suriye sınırındaki Suruç ilçesinde havan mermisinin düştüğü iki mahalle ile sığınmacıların konakladığı merkezin boşaltılmasına karar verdi. Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde yoğunlaşan çatışmalardan sektiği değerlendirilen bir havan mermisinin düştüğü Büyük Kendirci Mahallesi ile yakınındaki Küçük Kendirci Mahallesi, valilik kararıyla boşaltılıyor.

        Merminin düştüğü bölgenin yakınındaki Suriyeli Kürtlerin barındığı Süleymanşah Geçici Barınma Merkezindeki sığınmacılar da 11 Nisan Mahallesi'nde yeni oluşturulan bir merkeze taşınıyor. Güvenlik güçleri, bölgede sık sık anonslar yaparak vatandaşların sınır hattından uzaklaşmasını istiyor.

        Edinilen bilgiye göre, Kobani'de IŞİD ve PYD arasında yaşanan çatışmalardan seken bir havan topu sınırı aşarak Suruç'un Akmani köyünde bulunan bir eve isabet etti. Bu sırada evde bulunan 4 kişi yaralandı.

        Yaralılar çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldı. Evin duvarında ise büyük delikler oluştu.

        Çatışmalar devam ediyor. Asker sınır hattına ve çevreye kimseyi yaklaştırmıyor.

        Güvenlik güçleri, bölgede sık sık anonslar yaparak vatandaşların sınır hattından uzaklaşmasını istiyor.Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yaptığı açıklamada, havan mermisinin Türkiye tarafına düşmesi sonucu bölgede güvenlik riskinin oluştuğunu söyledi.

        Sınır hattında önlem aldıklarını belirten Küçük, ''Aldığımız karar doğrultusunda Büyük Kendirci ile Küçük Kendirci Mahallelerinin sakinleri ile Süleymanşah Konaklama Tesisindeki Suriyeli sığınmacıları daha güvenli bölgeye taşımaya karar verdik. Sığınmacılar ilçe girişinde oluşturduğumuz yeni merkezde ağırlanmaya devam edecek'' dedi.

        HAVAN TOPU MERMİSİ İMHA EDİLDİ

        Öte yandan, sabah saatlerinde Suriye tarafından geldiği değerlendirilen ve patlamayan bir havan topu mermisi, askerler tarafından güvenli bölge oluşturulduktan sonra imha edildi.

        İmha işleminin ardından Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki bir tepeden IŞİD ile Kürt grupların çatışmalarını görüntüleyen basın mensupları da "can güvenliği" gerekçesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

        SINIRA TANK SEVKİYATI

        Çatışmaların yoğunlaştığı Kobani'den Türkiye tarafına havan topu ve uçaksavar mermisi düşmesinin ardından askeri yetkililerin sınır hattındaki güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

        Bölgeye giriş-çıkışlar yasaklanırken, sınır hattınatanksevkiyatıda yapıldı

        ÇATIŞMALAR AKŞAM SAATLERİNDE ŞİDDETLENDİ

        Türkiye'ye sığınan Suriyeli birçocukSuruç'ta, ayağına mermi isabet etmesi sonucu yaralandı.Alınan bilgiye göre, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki çatışmalar akşam saatlerine doğru yoğunlaştı.Suriye'deki çatışmalardan kaçan Müslim ailesinin 9 yaşındaki çocuğu Şirvan, ailesiyle geldiği Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında ayağına mermi isabet etmesi sonucu yaralandı.

        İlk müdahalesi olay yerindeki Mehmetçik tarafından yapılançocuk, daha sonra Suruç Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

        Öte yandan iki havan mermisinin ise Mürşitpınar Sınır Karakolu yakınındaki boş bir araziye düştüğü görüldü.

        DHA/AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ