Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da feci kaza, 12 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı

        Ankara'da hızını alamayan bir araç kontrolünü kaybederek orta refüjde bulunan elektrik direğine çarptı. Ardından yolun karşısına geçmek için bekleyen 12 yaşındaki bir çocuğu altına aldı. Kaza anında elektrik direği yolun karşı şeridine devrilmesi sonucu bir kamyonet direkten kaçmak için yatığı manevrada kaldırımı aşarak okul bahçesine uçtu. Olayda 12 yaşındaki E.K. hayatını kaybetti, araçların içerisinde bulunan 9 kişi yaralandı.

        Kaza, Ankara'nınMamakilçesi Gülveren Mahallesi Plevne Caddesi'nde meydana geldi. 06 BP 6519 plakalı araç, caddede seyir halindeyken sürücüsü bir anda direksiyon kontrolünü kaybetti. Hızını alamayarak orta şeritte bulunan elektrik direğine çarpan sürücü, bu sırada karşıdan karşıya geçmek isteyen E.K.(12)'ye çarparak aracın altına aldı. Kazanın etkisiyle araç karşı şeride geçti. Bu sırada elektrik direği de yola devrildi. Karşı yönden gelen 06 BT 8856 plakalı kamyonetin sürücüsü yola düşen direğe vurmamak için direksiyonu sağa kırdı. Kamyonet kontrolünü kaybederek önce 06 BK 7462 plakalı araca çarptı, ardından bariyerleri kırarak okulun bahçesine uçtu.

        Kaza sonrası olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Kazada karşıdan karşıya geçmek isteyen E.K. hayatını kaybetti, 3 araç içerisinde bulunan toplam 9 kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Ankara Hastanesi ve Dışkapı Hastanesi'ne sevk edildi.

        Polis kazanın olduğu bölgeyi güvenlik şeridi ile çevirerek yolu trafiğe kapattı. Bu sırada yola devrilen elektrik direğindeki akım nedeniyle polis elektriği kesmesi için yetkilileri çağırdı. Caddede bulunan direklerin elektriğinin kesilmesinin ardından kaza ile ilgili inceleme yapıldı. Sağlık ekipleri, E.K.'ye inceleme yaptığı sırada elektrikler kesilince polis, fenerle çalışmalarına devam etti.

        Kazada hayatını kaybeden E.K.'nın haberini alan yakınları olay yerine geldi. Üzerine beyaz bir çarşaf örtülen E.K.'yı gören yakınları sinir krizi geçirdi. Bu sırada çevredeki vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı. Bazı vatandaşların polisin yaptığı 'dağılın' uyarısına aldırmaması sonucu polis ile vatandaşlar karşı karşıya geldi. Polis, vatandaşları biber gazı ile dağıttı.

        Yapılan incelemelerin ardından E.K.'nın cansız bedeni cenaze aracına taşınarak morga kaldırıldı. Kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla çekilmesinin ardından yol trafiğe yeniden açıldı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ