Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Davutoğlu'nun kurban hissesi Filistin'de kesildi

        Türk Kızılayı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun vekaletinin de aralarında bulunduğu 105 kurban hissesinin kesimini Ramallah'ta gerçekleştirdi.

        Modern tesislerde, veteriner ve din görevlisinin de katılımıyla gerçekleştirilen kesime, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel de katıldı.

        Kesilen kurban hisseleri daha sonra Ramallah ve Kudüs'teki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı. Filistinli ailelere ulaştırılan 105 küçükbaş kurban Batı Şeria'da, 60 büyükbaş kurban ise Gazze'de kesildi.

        Kesilen kurbanlarda Başbakan Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun da hissesinin bulunduğunu belirten Adıgüzel, kesim ve dağıtımda emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Türk Kızılayı olarak 2006'dan beri vekaletle kurban kesim projesi yürüttüklerini ifade eden Adıgüzel, "Türk milleti olarak Filistinli Müslüman kardeşlerimizin dün olduğu gibi bugün de yanında olup kardeşliğimizi kıyamete kadar sürdüreceğiz" dedi.-

        Başbakan Davutoğlu'nun kurbanının Filistin'de kesilmesini bizzat kendisinin istediğini vurgulayan Adıgüzel, şunları kaydetti:

        "Sayın Başbakanımızı Kurban Bayramı öncesi ziyaret ettik, vekaletlerini vererek kurbanlarının burada kesilmesini istedi. Gazze'ye, Filistin'e ilgimiz daha büyük çapta devam edecek. Ramallah'ta tapulu arazimiz var. Sayın Abbas bize bir dönümlük yer tahsis etti. Orada Kızılay veya bir Türk vakfı olarak inşaatımız olacak. Yani Filististin'e ilgimiz kıyamete kadar devam edecektir, diyebiliriz."

        Öte yandan Kudüs'te yaşayan Filistinliler, İsrail'in hayvan pazarı kurulmasını engellemesi ve kesim yasağı getirmesi nedeniyle kurbanlıklarını Batı Şeria'da kesti.

        İsrail yönetimine bağlı Kudüs Belediyesi, şehirde gizlice kurban kesenleri tespit ettiği takdirde para cezası uyguluyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ