Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Abdullah Gül’ün dinlendiği kesinleşti’, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kriptolu telefonda gelinen nokta ve Abdullah Gül ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dinlendiği iddialarının da kesinleştiğini ve konunun savcılığa iletildiğini kaydetti.

        Işık şunları söyledi: "Kriptoyu yazan, sertifikayı oluşturan, güvenlik mekanizmalarını kurgulayan ve başka yerde dinleyen, işbirliği yapmazsa kriptolu telefon dinlenemez. Paralel yapının, ülkemizin ulusal çıkarlarına yönelik tehdidinin en somutlaştığı alanlardan biri, kriptolu telefonların dinlenmesi.

        Bunu ancak tamamen örgütlü bir yapı başarabilir. Kanaatim; bir cemaat var bir de paralel yapı var. Paralel yapı, cemaati arkasından hançerledi. Bazıları 'örgüt nerede?' falan diyor, örgüt burada. Eğer örgüt olmasaydı, kriptolu telefonlar dinlenemezdi. Şu anda Cumhuriyet savcılığı ciddi bir soruşturmayı yürütüyor. Bir ülkenin en üst düzey yetkililerinin, devletin sunduğu imkanlar kullanılarak dinlenmesi, alenen bir casusluk ve vatana ihanettir."

        Işık, kriptolu telefonların kimlere dağıtılacağının Milli Güvenlik Kurulu yetkisinde olduğunu söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ