Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Türk pilotlarını kör etmeye çalıştılar"

        Rusya'da inişe geçen Muğla ve Antalya'dan gelen iki Türk yolcu uçağına lazer tutuldu. Rus yetkililer, "Holiganlar pistten 10-12 kilometre mesafeden lazerle Türk pilotlarını kör etmeye çalıştı" açıklamasını yaptı. Bükreş-İstanbul seferini yapan THY'ye ait yolcu uçağının inişi sırasında Büyükçekmece tarafından lazer tutuldu

        Türk Hava Yolları'nın Bükreş-İstanbul seferini yapan TK-1046 sefer sayılı Airbus A320 tipi TC/JPE kuyruk tescilli uçağı Atatürk Havalimanı'na iniş yapmak üzere saat 22.45 sıralarında alçalmaya başladı. Bu sırada uçağın kaptan pilotu Büyükçekmece bölgesinden uçağa lazer tutulduğunu fark etti. Bunun üzerine kaptan pilotu durumu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne bildirdi. Yetkililer de uçuş güvenliğini etkileyen lazer tutulma olayını güvenlik güçlerine bildirdi.

        Yine Rusya'nın başkenti Moskova'nın Uluslararası Vnukovo Havalimanı'nda gece saatlerinde iniş için alçalan Muğla ve Antalya'dan gelen iki Türk yolcu uçağına kimliği belirsiz kişiler tarafından lazer tacizi yapıldı.Uçakların pilotları lazer tutulmasıyla ilgili Hava Trafik Ünitesi'ni bilgelindirdi.Bunun üzerine lazerli tacizciler aranmaya başlandı. Boeing tipi iki yolcu uçağına yönelik lazerli tacizle ilgili bir açıklama yapan Rus görevliler, "Holiganlar pistten 10-12 kilometre mesafeden lazerle Türk pilotlarını kör etmeye çalıştı. Fakat pilotlar uçağı başarılı şekilde indirmeyi başardı" dedi. Rus güvenlik güçleri saldırganların bulunması için operasyon başlattı.

        Uzmanlar, lazer ışığının pilotların üzerinde flaş körlüğü olarak adlandırılan geçici görememe durumu yaratabileceğini belirtiyorlar. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da inişe geçen uçaklara zaman zaman lazer tacizi olayları yaşanıyor. Daha önce Amerikan Airlines'ın Miami-New York seferini yapan uçağı iniş için alçalmaya başladığı sırada yerden pilota yeşil lazer ışığı tutulmuş, ABD'li pilotun gözünde hasar oluşmuştu. Yine Avustralya'da iki Türk genci, Qantas Havayolları'na ait uçağa lazer tuttukları için gözaltına alınmıştı.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından, uçaklara lazer tutanlara 10 bin lira para cezası gelirken geçtiğimiz ağustos ayında bir kişiye ilk defa bu ceza uygulanmıştı.

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ