Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ODTÜ'de polis müdahalesi!

        Kobani bahanesiyle Türkiye'yi karıştırmaya çalışan kaos lobisi üniversitelerde de devrede... Öğrenciler arasında olay çıkaran provokatörler İstanbul Üniversitesi'nin ardından ODTÜ ve Ankara Üniversitesi'nde de sahnede. ODTÜ'de pankart açarak okul kapısına yürüyen bir grup öğrencinin taş ve havai fişek atması üzerine polis müdahale etti.

        Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) bir grup, Kobani'de yaşananları protesto etmek için eylem düzenledi. ODTÜ içerisinde toplanan 250 kişilik grup, AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek istedi. Okulun Eskişehir Yolu üzerindeki A1 kapısına gelen grubun önü çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar tarafından kesildi.

        Güvenlik güçleri, "ODTÜ A1 kapısında kanunsuz eylem yapan gruba sesleniyorum. Lütfen bulunduğunuz okulun adına yaraşır öğrenci olmaya davet ediyorum sizi. Kanunsuz eyleminize son verin. Vatandaşlarımıza zarar vermeyin. Attığınız taşlar ve molotoflardan dolayı vatandaşlarımız ve basın mensuplarımız zarar görüyor. Sizi daha uygun davranmaya davet ediyorum. Lütfen bu eyleminize son verin" şeklinde anons yaparak eylemcilerin dağılmasını istedi. Uyarı anonsuna eylemciler taş ve havai fişek atarak karşılık verdi.

        ODTÜ'de derse katılmak isteyen öğrenciler eylemden dolayı okula giriş yapamadığı gözlendi. Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdahale sürüyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ