Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Sebahat Tuncel'den "Kobani" açıklaması

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        İstanbul'da Halkaların Demokratik Partisi'nin çağrısı üzerine Kobani'ye destek eylemi düzenlendi. IŞİD'in Kobani saldırısının protesto edildiği eylemde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kobani düşerse çözüm süreci sekteye uğrar" dedi.

        IŞİD'in Kobaniye saldırmasını protesto etmek isteyen yaklaşık 300 kişi Aksaray Meydanı'nda toplandı. HDP'nin çağrısı ile düzenlenen eyleme çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

        Kobani'ye destek çağrısı yapılan eylemde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, çözüm sürecinin Abdullah Öcalan sayesinde geliştiğini öne sürdü. IŞİD'in katliamları karşısında Kürt halkının büyük bir direniş gösterdiğini söyleyen Tuncel, "Kobani düşerse çözüm süreci sekteye uğrar'" dedi. Tuncel, Kobani için tek bir kişi kalana kadar mücadele etmeye de devam edeceklerini belirtti.

        Polis ekipleri eylem sırasında Aksaray Meydanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Metro istasyonundan çıkanların üzerleri arandıktan sonra meydana girmelerine izin verildi.

        Öte yandan kalabalığın yakınında bir ağacın dalları arasına bırakılan çanta polisi alarma geçirdi. Bomba imha ekipleri tarafından patlatılan çantada herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanılmadı.

        Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ