Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bingöl İl Emniyet Müdürü'ne silahlı saldırı: 2 şehit, Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindeki polislere silahlı saldırı

        Bingöl'de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu.

        Bingöl Valiliği, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik yapılan silahlı saldırı sonrasında saldırıyı gerçekleştirenleri ele geçirmek amacıyla düzenlenen operasyonda, 4 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini belirtti.

        Olaydan sonra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, saldırıda yaralanan Emniyet Müdürü Atalay Ülker'in sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi. Bakan Yılmaz, Emniyet Müdürü'nün hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

        ANKARA'DA KRİTİK TOPLANTI

        Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de katıldı.

        Başbakan Davutoğlu, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik silahlı saldırı dolayısıyla, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan'a başsağlığı diledi.Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre; Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde Vali Taşyapan ile görüşerek, son durumla ilgili bilgi aldı.

        Vali Taşyapan'a başsağlığı dileklerini ileten Davutoğlu, faillere karşı başarılı operasyon yapan güvenlik görevlilerini de tebrik etti.

        Öte yandanCumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı arayarak saldırıyla ilgili bilgi aldı.

        İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, izinsiz gösteri sırasında hasar gören iş yerlerini gezdikleri sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla saldırıya uğradı.

        BİNGÖL EMNİYET MÜDÜRÜ ATALAY ÜRKER

        EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI ATIF ŞAHİN

        Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin olay yerinde, başkomiser Hatipoğlu da kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde şehit oldu.

        Ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Ürker de Bingöl Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Ardından Bingöl Havalimanı'na getirildi. Ürker, Sağlık Bakanlığı'na ait uçağa alındı ve Ankara'ya gönderilerek Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bacağından yaralanan polis memuru Uğur Adlı'nın tedavisine Bingöl Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor.

        BİNGÖL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Bingöl Valiliği, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindekilerin binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kaldıklarını bildirdi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 21.15 sıralarında İl Emniyet Müdürü Ürker ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, beraberindeki personelle Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak'ta emniyet asayiş yoklaması amacıyla yürüyüş halinde iken binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kaldıkları belirtildi.

        Olayda ağır yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun kaldırıldıkları Bingöl Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldukları kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

        "Ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Ürker ile bacağından yaralanan polis memuru Uğur Adlı'nın tedavilerine Bingöl Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı."

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonda görüştü.İçişleri Bakanı Ala, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Bingöl'de İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindekilerin maruz kaldığı silahlı saldırıya ilişkin bilgi verdi.

        BAKAN YILMAZ BİNGÖL'E HAREKET ETTİ

        Uzun namlulu silahla uğradığı saldırı sonucu yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara'ya getirilmesi planlanıyor. Alınan bilgiye göre, Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Ürker'in, Ankara'ya getirilmesi için bakanlığa ait bir ambulans uçak Bingöl'e gönderildi.

        Ürker'in ambulans uçakla gece saatlerinde Ankara'da olacağı ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınacağı bildirildi.

        Öte yandan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saldırı üzerine, Ankara'dan uçakla Bingöl'e hareket etti.

        4 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

        Bingöl Valiliği, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik yapılan silahlı saldırı sonrasında saldırıyı gerçekleştirenleri ele geçirmek amacıyla düzenlenen operasyonda, 4 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini belirtti.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürü Ürker ve beraberindekilere yönelik yapılan silahlı saldırı sonrasında saldırıyı gerçekleştirenleri ele geçirmek maksadıyla operasyon başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, "Başlatılan operasyon kapsamında Genç ilçe girişinde meydana gelen silahlı çatışmada 4 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

        Emniyet Müdürü Ürker ve beraberindekilere yönelik saldırının ardından başlatılan operasyonda Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçan aracı Genç ilçesi girişinde durdurmak istedi. Araçtan ateş açılması sonucu teröristler ile özel harekat ekipleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 4 terörist ölü ele geçirildi.

        ŞEHİT BAŞKOMİSER HATİPOĞLU'NUN BABAEVİNDE YAS

        Bingöl'de emniyet müdürüne yönelik saldırıda şehit edilen başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun Amasya'daki babaevinde yas var.

        Şehidin merkez Hızırpaşa Mahallesi'ndeki babaevine gelen Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve beraberindekiler, aileye acı haberi sağlık görevlileri eşliğinde verdi.

        Haberi alan anne Adeviye ve baba İlyas Hatipoğlu, gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren anne Adeviye Hatipoğlu'na sağlık görevlileri müdahale etti. Anne Hatipoğlu, "Yavrumla biri beni konuştursun. Yavrum benim. Daha yeni konuşmuştuk" diye feryat etti.

        Şehidin eşi Sibel Hatipoğlu'nun kızı Yaren Elvan ile bayram izni için Ordu'da annesinin yanında olduğu, başkomiser Hatipoğlu'nun hafta sonu gelip eşini ve çocuğunu Bingöl'e götürmek için plan yaptığı öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ