Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yaşlı adam tüfekli soyguncuya meydan okudu

        Adana'da pompalı tüfekle girdiği kuyumcudan 80 bin lira değerinde altın çalan kişinin soygun anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, yaşlı bir adamın kendisine pompalı tüfek doğrultan soyguncuya soğukkanlı bir şekilde engel olmayı çalıştığı görülüyor.

        8 Ekim Çarşamba günü Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi'nde meydana gelen olay kuyumcu dükkanının güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Kaydedilen görüntülere göre, Levent K. (38) ile Mesut M. (40) saat 16:45 civarında Levent Mahallesi'ndeki kuyumcu dükkanının bulunduğu yerdeki ara sokağa otomobil ile geldi.

        ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE SOYGUN

        Levent K. otomobilden inip kuyumcu dükkanına doğru hareket etti. Sokakta bir elinde pompalı tüfek diğer elinde kar maskesi ile ilerleyen Levent K. kuyumcuya giderken birden vazgeçip geri döndü. Bir süre ters istikamete giden Levent K. aniden tekrar kuyumcu istikametine dönüp elindeki kar maskesini attıktan sonra pompalı tüfekle sakin bir şekilde kuyumcu dükkanına tekrar yöneldi.

        Bir süre sonra Levent K. kuyumcu dükkanına girdi. İş yeri önündeki Çocuklar ise elinde pompalı tüfekle bir kişinin kuyumcuya girdiğini fark edince korku dolu gözlerle ona baktı. Bir çocuk ise kuyumcu dükkanına girmek istedi ancak soyguncu çocuğu dışarı çıkardı.

        KARI KOCA KORKU DOLU ANLAR YAŞADI

        Soyguncunu kuyumcu dükkanına tüfekle birlikte girdiği anda iş yerinde bulunan karı koca korku dolu anlar yaşadı. Levent K., altın almak için iş yerinde bulunan müşteriye tüfeği doğrultup itekledi.

        Levent K. ardından iş yerinin diğer tarafına geçince içerdeki karı koca koşarak kaçtı. Bu arada sokakta kuyumcuyu izleyen meraklı çocuk da karı kocayla birlikte olay yerinden uzaklaştı.

        POMPALI TÜFEĞE MEYDAN OKUDU

        Bu arada Levent K. kuyumcuya tüfeği doğrultup altınları doldurmasını istedi. Kuyumcu bir altın çantası bulup içine altınları koymaya başladı. Bu arada sokaktaki yaşlı bir vatandaş kuyumcuda soygun olduğunu fark ederek iş yerine girdi. Yaşlı adam elinde pompalı tüfek olan soyguncuyu ikna etmeye çalıştı. Yaşlı adam bir süre soyguncuya dil döktü ancak Levent K. ona tüfeği doğrultarak "Git buradan seni vururum" dedi. Ancak buna rağmen yaşlı adam hiç aldırmayıp onu ikna etmek için çaba sarf etmeye devam etti. Bir süre sonra Levent K. kuyumcunun diğer tarafına geçince yaşlı adam da hiçbir şey yokmuş gibi oraya geçip kendi de baktı. Daha sonra soyguncunun yanına gelip yine ikna etmeye çalıştı. Ancak soyguncu ikna olmayarak altınları alıp kaçmak isterken bu kez yaşlı adam Levent K.'nın elindeki altınları almaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Yaşlı adam daha sonrada sokağa saçılan altınları toplayıp kuyumcuya getirdi.

        KADINLAR SOKAKTA ALTIN TOPLADI

        Levent K. geldiği istikamete kaçarken altın konulan çantanın ağzı açık olduğu için yolda altınları dökerek götürdü. Soyguncu, kaçtıktan hemen sonra kuyumcu polisi aradı. Bu arada, kuyumcuya gelen kadınlar soyguncunun kaçtığı güzergahta ve kuyumcu önünde altın aramaya başladı. Kadınlar bir çok yerde altın bularak kuyumcuya geri getirdi.

        Polis ise olay yerine gelip inceleme yaptıktan sonra peşine düştüğü Levent K. (38) ile Mesut M.'yi (40) yakaladı.

        Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ