Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Liseli kız tuvalette doğurduğu bebeğini çöpe attı Tuvalette doğurduğu bebeğini çöpe attı

        Konya'da lise öğrencisi 16 yaşındaki Ş.Y., hastanenin acil servis tuvaletinde doğurduğu bebeğini çöpe attı. Hastane personeli tarafından son anda fark edilen bebek ve anne aynı hastanede tedavi altına alınırken, durumlarının iyi olduğu bildirildi.

        Olay, dün Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi tuvaletinde meydana geldi. İddiaya göre erkek arkadaşından hamile kalan Sağlık Meslek Lisesi 3'ncü sınıf öğrencisi Ş.Y., hamileliğini ailesi ve çevresinden gizlemeyi başardı. Hamileliği 9'uncu ayını dolduran Ş.Y. dün mide bulantısı ve bel ağrısı şikayetiyle hastaneye geldi. Bu sırada ağrıları artan Ş.Y., doktora muayene olmadan kadınlar tuvaletine gitti. Kabine giren Ş.Y. burada bebeğini dünyaya getirdi. Ş.Y., korkarak bebeğini poşete koyup tuvalette bulunan çöp kutusuna attı.

        Bu sırada tuvalet önünde geçen hastane personeli, bebek ağlamasını ve annenin iniltilerini duyunca tuvalete girdi. Personel anneyi kanlar içinde kabinde, yeni doğan kız bebeğini ise yanında çöp kutusunda buldu. Bunun üzerine anne aynı hastanenin kadın doğum servisinde, bebek ise yeni doğan ünitesinde küvöze konularak tedavi altına alındı. 3.5 kilo ağırlığında olduğu belirtilen bebek ile annenin durumunun iyi olduğu belirtildi.

        Ş.Y.'nin, erkek arkadaşı 19 yaşındaki M.R.'den hamile kaldığı öne sürüldü.

        Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ