Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehitler için cenaze töreni düzenlendi

        Bingöl'de silahlı saldırı sonucu şehit edilen Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu için cenaze töreni düzenlendi.

        Bingöl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saldırı nedeniyle tüm halkın yüreğine ateş düştüğünü, en büyük acıyı ise şehit ailelerinin yaşadığını söyledi.

        "BU TUZAKLARA DÜŞMEYECEĞİZ"

        ''Bu şehitlerimize sıkılan kurşunlar halkımıza, milletimize, ülkemizin huzuruna, barışına ve kardeşliğine sıkılan kurşunlardır" ifadesini kullanan Yılmaz, şöyle dedi:

        "Bunu yapan hainler, şahıs olarak bu şehitlerimizle derdi olan kişiler değil aslında. Toplumumuzun huzuruyla, ülkemizin geleceğiyle sorunlu olan kişilerdir. Bunlara karşı da hep birlikte dimdik ayakta duracağız. Ülkemizi nereye taşımak istiyorlarsa biz bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Şehitlerimizin anısına yakışan da budur. Hiç bir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Hiç bir zaman ülkenin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozamayacaklar. Ne pahasına olursa olsun ülkemiz geleceğe yürüyecek.''

        "BU OLAYIN PEŞİNİ ELBETTE BIRAKMAYACAĞIZ"

        Bingöl'de geçmişte de bu tür hadiselerin yaşandığını anımsatan Yılmaz, Bingöl halkının her zaman bu tür menfur saldırıları lanetlediğini vurguladı.

        Yılmaz, Bingöl'de saldırının gerçekleşmesinin Bingöllüler için ayrı bir üzüntü kaynağı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu acıyı tabi ki karşılamak mümkün değil ancak tesellimiz bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin bir kısmı güvenlik güçlerimizin çok başarılı operasyonuyla ölü olarak ele geçirildi. Çeşitli MOBESE kayıtlarından belli incelemelerden o aracın ve içindekilerin bu olayla ilişkili olduğu anlaşılıyor. Tabi detaylı incelemeler, çalışmalar, hem idari hem adli olarak bu olayın peşini elbette bırakmayacağız. Faillerinin tamamı yakalanıp ceza alıncaya kadar her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğiz.''

        "İYİLER ÜSTÜN OLACAK"

        Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan da emniyet müdürlerinin halkla iç içe oldukları sırada hain bir saldırıya uğradıklarını ifade ederek, saldırının memleketin huzurunu hedef aldığını belirtti.

        Şehitlerin kanını yerde bırakmayacağını dile getiren Taşyapan, şunları kaydetti:

        ''Emniyetimiz ve jandarmamızın katkılarıyla en kısa zamanda failler yakalanmış, ölü olarak ele geçirilmiştir. Bu, acımızı bir nebze olsun hafifletmiştir ama tabi ki şehitlerimizi geri getirmeyecektir. Milletimizin birliğini, beraberliğini en yüksek seviyeye çıkarmak için hepimiz el ele var gücümüzle savaşacağız. Bunu kötüler istemese de yapacağız. Kötüler buna engel olmaya çalışsa da yapacağız. İyiler üstün olacaktır. Üstün geleceklerdir. Buna inancımız da vardır, inancımızın gereği de budur.''

        Şehit yakınlarının da katıldığı cenaze töreninin ardından Bingöl Müftüsü Mecit Can, cenaze namazı kıldırarak şehitler için dua okudu.

        Törende şehit yakınlarını, şehitlerin meslektaşları teskin etti.

        Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin'in cenazesi uçakla Ankara'ya, Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun cenazesi ise Amasya'ya uğurlandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ