Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kobani eylemlerinde ağır bilanço,Kobani eylemlerinde ölü sayısı 32'ye yükseldi

        Diyarbakır'da çıkan olaylarda yaralanan 45 kişiden Cumali Güneş (29), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Polis karakoluna saldırıp çıkan çatışmada yaralanan Murat Dağ da kaldırıldığı hastanede öldü. Kobani eylemlerinde çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

        Öte yandan Bingöl Emniyet Müdürü ve yanındaki polislere düzenlenen silahlı saldırıda 2 polis şehit olurken, saldırıdan sonra kaçan 4 PKK'lı, ölü olarak ele geçirildi.

        Ölenlerin isimleri şöyle:

        Diyarbakır (12); Mahsum Çoban, Hasan Gökgöz, Baver Şeyhanoğlu, Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokur, Mahmut Enez, Riyat Güneş, Yasin Börü, Hüseyin Dadak, Cumali Güneş, Murat Dağ.

        Mardin (6); Bilal Gezer, Sinan Toprak ve Kerem Karaaslan, Eshan Akdoğan, Fehad İbrahim Elduveric ve Abdullah Muhammed Latif Siirt (5); Yusuf Çelik, Mehdi Erdoğan, Davut Nas, Necmettin Çelik ve Kamil Taş

        Muş (1); Hakan Buksur

        Van (1); Hamdi CanerBatman (1); Emrah Demir

        Adana(1); Ahmet Albay

        (İstanbul'da Mert Değirmenci'nin beyin ölümü gerçekleşti)

        Gaziantep (4) Sevgi Alıcı, Süleyman Balcı, Şahan Dağhan, Ömer Uçaker

        Bingöl(2): (Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin, Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu)

        Bingöl(4): (2 polisin şehit olduğu silahlı saldırıyı düzenleyen PKK'lılar)

        İZMİR'DE 1'İ İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ 3 POLİS YARALANDI

        İzmir'de, terör örgütü IŞİD'ın Kobani'ye saldırısını protesto eden grupların düzenlediği eylemlerde, aralarında Buca İlçe Emniyet Müdürü Tolga Gök'ün de bulunduğu 3 polisin yaralandığı öğrenildi. Yaralanan polislerin kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındığı ve durumlarının ağır olduğu bildirildi.

        İzmir merkez ve ilçelerinde, terör örgütü IŞİD'ın Kobani'ye saldırısını bahane eden PKK yandaşlarının çıkardığı olaylar sonucu önceki akşam Buca İlçesi'nde bazı işyerleri yakıldı. Olaylara müdahale etmek isteyen Buca İlçe Emniyet Müdürü Tolga Gök'ün göstericiler tarafından darp edildiği öğrenildi. Gök'e yardıma giden iki polis memurunun ise başlarına demirlerle vurularak ağır yaralandığı belirtildi. Yaralanan Gök ve polis memurları, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. (Neşet DİŞKAYA/İZMİR)

        DİYARBAKIR'DA ÖLÜ SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

        Diyarbakır'da çıkan olaylarda yaralanan 45 kişiden Cumali Güneş (29), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Polis karakoluna saldırıp çıkan çatışmada yaralanan Murat Dağ da kaldırıldığı hastanede öldü. Böylece Diyarbakır'da çıkan olaylarda ölen kişi sayısı 12'ye yükseldi. Güneş'in Hür Dava Partisi'ne yakın olduğu öğrenildi. Cumali Güneş için Eğil ilçesinde cenaze töreni düzenlenecek. (Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR )

        GAZİANTEP'TE ÖLEN 4 KİŞİNİN OLAYLARLA İLGİSİ YOK

        Gaziantep'te önceki gece çıkan olaylarda hayatını kaybeden 4 kişinin de gösterilerle ilgisi olmadığı ortaya çıktı. 19 yaşındaki Sevgi Alıcı (19), evinde 11 aylık kızının doğum günü partisi için hazırlık yaparken pencereden baktığı sırada isabet eden kurşunla öldü. 15 yaşındaki Süleyman Balcı bakkala gidiyordu. Ölen Ömer Uçaker esnaftı. Şahan Dağhan (27) ise durakta otobüs bekliyordu.

        Barak Mahallesi'nde önceki gece karşıt gruplar arasında çıkan ve 3'ü polis 20 kişinin yaralandığı olaylarda olay yaşamını yitiren 4 kişiden Sevgi Alıcı'nın (19) evinde 11 aylık kızının doğum günü hazırlıklarını yaparken silah sesini duyarak pencereden baktığında kurşun isabet ederek öldüğü öğrenildi. Alıcı'nın cenazesi Yeşilkent Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verilirken, eşi Mehmet Alıcı ise tabuta sarılıp gül bıraktı. Esnaf olan Ömer Uçaker de aynı yerde toprağa verildi.

        Bakkala giderken gösterilerin arasında kurşunlara hedef olan Süleyman Balcı'nın (15) cenazesi Gökçeli köyünde defnedilirken, otobüs beklerken ölen Şahan Dağhan'ın (27) cenazesi ise memleketi Siirt'in Pervari ilçesine gönderildi.

        GAZİANTEP VALİSİ ATA'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI: "GEREKİRSE ASKERİMİZ HAZIR BEKLİYOR"

        Gaziantep Valisi Erdal Ata, düzenlediği basın toplantısında vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı. Vali Ata, gerekli görüldüğü takdirde, Askerlerin de takviye kuvvet olarak kışlalarında hazır vaziyette bekletildiklerini de ifade etti. Ata, olaylara karışanların büyük bölümünün 13-18 yaş aralığında bulunduğunu belirterek, özellikle gençlerin bu olayların içerisine çekilmeye çalışıldığına işaret etti ve aileleri çocuklarına sahip çıkmaya çağırdı.

        130 ARAÇ, BİN 460 POLİS GÖREV BAŞINDA

        Ata, "Dün gece Gaziantep'te 130 araç ve bin 460 polis kentin değişik bölgelerinde, olay çıkma ihtimali bulunan yerlerde görev aldılar. Ama Gaziantep çok büyük bir kent. Bir bakıyorsunuz, bir mahallede 15–20 kişilik bir grup oluşuyor, bir eylem yapıyor. Polis oraya gidene kadar kayboluyorlar sonra bir başka yerde ortaya çıkıyorlar. Elimizdeki imkanlar ölçüsünde alınması gereken tüm önlemleri azami ölçüde almaya çalışıyoruz" dedi.

        23 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 5'İ TUTUKLANDI

        Ata, olaylarda 23 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan adliyeye sevk edilen 12 kişiden 5'inin tutuklandığını, önceki gece gözaltına alınan 11 kişinin ise emniyette işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

        POMPALI TÜFEKLİ, DÖNER BIÇAKLI, SOPALI GRUBA MÜDAHALE EDİLMEDİ

        Gaziantep'te süren olaylarda eylemcilerin bazı ev ve işyerlerine de zarar vermesi üzerine Barak Mahallesi'nde bir grup dün (perşembe) gece pompalı tüfekler, tabancalar, döner bıçakları ve sopalarla sokaklara çıkıp PKK sempatizanları ile çatıştı. Bir süre devam eden çatışmanın ardından PKK sempatizanları yoğun ateş altında kalınca kaçtılar. Eylemcileri püskürten diğer grup ise ellerindeki silahlar, kesici aletler ve sopalarla yaklaşık 3 kilometre ilerideki 25 Aralık Polis merkezine doğru yürüyerek sloganlar attı. Yürüyüş sırasında arka arkaya havaya ateş açılmasına rağmen polis ekipleri müdahale etmedi. Beybahçe Mahallesi'nde göstericileri dağıtmak isteyen polis ekipleri yoğun ateş altında kaldı. Polisler TOMA ve diğer polis araçlarını siper ederek kendilerini okul bahçesine attı. BDP ilçe binası ateşe verildi, itfaiye PKK sempatizanları, bu olayı kendi lehlerine çevirebilmek amacıyla pompalı tüfek ve silahlarla itfaiye ekiplerine ateş ederek yangının söndürülmesine engel oldular. MHP Gaziantep İl Başkanlığı ve Ülkü Ocaklarından cep telefonlarına mesaj atılarak itidal çağrısında bulunuldu.

        GAZİANTEP'TE ASKER ŞEHRE İNDİ

        Gaziantep'te önceki gece 4 kişinin ölümü, 3'ü polis 20 kişinin yaralanmasının ardından olayların büyümesi ihtimaline karşı İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler kent merkezinde olayların yoğun yaşanabileceği bölgelerde polise takviye olarak konuşlandırıldı. Olayların büyümesi durumunda polisle birlikte jandarmanın da müdahale edeceği belirtildi.(Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP)

        BATMAN VE VAN'DA 20 TUTUKLAMA

        Batman ve Van'da, terör örgütü IŞİD'in Ayn-el Arap'a (Kobani) saldırıları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili gözaltına alınanlardan 20'si tutuklandı.

        Batman'da düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili gözaltına alınan 42 kişiden 21'i daha, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık sorgusunun ardından 4 kişi serbest bırakıldı, 17 kişi ise "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme, hırsızlık ve yağma" suçlarından mahkemeye sevk edildi.

        Mahkeme sonucu zanlılardan aralarında Suriyeli bir genç kızın bulunduğu 13'ü tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol kararıyla serbet bırakıldı.

        Öte yandan dün de adliyeye sevk edilen 21 zanlıdan 7'si tutuklanmıştı.

        VAN

        Çaldıran ilçesi Vanyolu Caddesi'nde 8 Ekim'deki izinsiz gösteride güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli ile saldırdığı ileri sürülen 8 kişi, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 6'sı, mahkemece tutuklandı.

        Başkale ilçesinde dün yola barikat kurdukları, 1 No.lu Sağlık Ocağı ve Kadın Konuk Evi'ni yaktıkları, polise taş ve havai fişekle saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişiden 1'i tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        BİTLİS

        Bitlis İnönü Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapan grup, polise taşla saldırdı, Ulu Cami civarındaki bazı banka şubelerine molotofkokteyli atarak zarar verdi.

        Grup, polisin müdahalesiyle dağıldı.

        Bu arada, bir molotofkokteylinin seyyar satıcı tezgahına isabet etmesi sonucu tezgahtaki giyim malzemeleri yanmaya başladı. Alevler, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

        MERSİN

        AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, yazılı açıklamasında, izinsiz gösterilerde yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ettiğini belirtti.

        Uzun, "Kardeşlik iklimini hedef alanlara fırsat verilmemelidir. Bu ülkenin huzuruna göz dikenlerin hedeflerine ulaşmamaları için vatandaşlarımızın oyuna gelmemeleri gerekmektedir. Herkesi ve her kesimin, sağduyulu davranması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

        İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefon görüşmesi yapıp güvenlik görevlisi ve araç takviyesi istediğini aktaran Uzun, Ala'dan, Kayseri'den Tarsus ve Mersin'e güvenlik personeliyle teçhizatın yola çıktığı bilgisini aldıklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ