Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e silahlı saldırıda yeni gelişme, Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in faillerinin 3'ünün kimlikleri belli oldu

        Mahmud ARDA / BİNGÖL

        Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik düzenlenen saldırının ardından kaçarken Genç İlçesi girişinde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada ölü olarak ele geçirilen 4 PKK'lıdan 3'ünün kimlik bilgileri belli oldu.

        Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada "Genç İlçe girişini kapatan Emniyet ve Jandarma görevlilerimiz ile 12 AR 900 plaka sayılı beyaz renkli Fiat fiorino marka araçta bulunan ve olaya karışan PKK/KCK terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada; 1992 doğumlu Bahoz Amed(Kod adlı) R.Ö. 1999 doğumlu Kendal Serhat (Kod adlı) E.E ve 1968 doğumlu A.B. Ayrıca kimliği belirsiz bir PKK/KCK terör örgütü mensubu X şahıs olmak üzere toplam 4 (dört) örgüt mensubu şahıs ölü olarak ele geçirilmiş, ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarının üzerinden 2 adet Kaleşnikof marka silah ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirilmiştir. Ayrıca olay esnasında kimliği belirsiz 1 şahıs araçtan inerek gecenin karanlığından faydalanarak kaçmıştır" ifadeleri kullanıldı.

        Çatışma sırasında olay yerinden geçmekte olan 36 EV 104 marka Mitsubishi marka aracı kullanan 1 şahsın da yaralandığı bir şahsın da yara almadan kurtulduğu belirtildi. Valilik saldırı ile bağlantısı olduğu değerlendirilen 7 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ