Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş 'paralel yapı' açıklaması

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'de toplu açılış töreninde konuştu. Yurtta meydana gelen olaylara sert tepki gösteren Erdoğan, "Bu yaşanan olayların arkasında kimlerin olduğuna lütfen dikkat edin. Bu olayların arkasında sadece terör örgütü PKK yok, onun gölgesinde siyaset yapan parti yok. Hepsi var. Bu olayların arkasında Suriye'nin eli kanlı zalimi Esad rejimi de var. Bu olaylardan en fazla benim Kürt kardeşlerim rahatsız oldular. Bu olaylardan önce huzur vardı. 33 tane kardeşimiz öldü. Bunların neredeyse tamamına yakını Kürt. Öldüren Kürt, ölen Kürt" dedi

        'Paralel Yapı'yla ilgili önemli açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuz'un gündeminde yer almak suretiyle, onlarla ilgili çok daha farklı adımı atacağız. Bu operasyon lokal değil geneldir" dedi.

        "SİZİN IŞİD'DEN NE FARKINIZ VAR, O DA TERÖRİST, SEN DE TERÖRİSTSİN"

        Öten yandanRecep TayyipErdoğanÜniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılış töreninde konuşan Erdoğan,"Burası muz cumhuriyeti değil, dışarıdan talimat alacaksın gelip burada huzuru bozmaya kalkışacaksın, bizim huzurumuz bozulmaz ama bunu yapanların da onların maşalarının da huzuru çok kötü bozulacak" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'deki toplu açılış törenindeki konuşmasından satır başları:

        "ÇANKAYA'YA KAPANIP KALMAK YOK"

        Bana bir siyasi parti lideriymişim gibi konuştuğumu söylüyorlar. Ben daima hizmet eden, haksızlığın karşısında olan bir Cumhurbaşkanı olmaya devam edeceğim. Bize Çankaya Köşkü'ne kapanıp kalmak yok. Yeni projeleri tamamlamak için, ve güçlü projeleri başlatmak için milletimizin arasında olmaya devam edeceğiz.

        Bu vandallar, yağmacılar ortalığı karıştırmak istiyorlar. Hatırların 17 Aralık'ta Rize'ye de girmek istemediler mi? Ama Rizeliler ne yaptılar? Onlara izin vermediler. Kim onların karşısına öfkeyle nefretle çıkarsa onların tuzağına oyununa gelmiş olur.

        "SİYASETÇİ KILIĞINDAKİ KORKAKLARA HESABI SORULACAK"

        Askerimiz polisimiz son derece gereken şekilde mücadeleyi veriyorlar. 2 polisimizi şehit eden alçaklar 2 saat sonra ölü olarak ele geçirildiler. Bayrağımızı ateşe veren hainler yakalandılar. Başarılı operasyonlar yapılıyor. Sokaktaki bu teröristlerden olduğu kadar onların arkasına saklanan siyasetçi kılığındaki korkaklardan da bu tahriklerin hesabı sorulacaktır. Bir taraftan sokağa dökülün diyeceksin, öbür taraftan biz özgürlük barış hakkını kullanın şiddete başvurun demedik diyeceksin.

        "YATIRIM SİZİN ADINIZA KONUŞANLAR YÜZÜNDEN GELMİYOR"

        Ey benim Kürt kardeşlerim şunu bilmeniz lazım, eğer bölgeye bugün yatırımcı gelmiyorsa, sizin adınıza konuşanlar yüzünden gelmiyor. Adam ne yapacak, fabrika açıp da gelip o fabrikanın yakılmasını mı bekleyecek. Devletin bankalarını yakacaksın, yıkacaksın. Bütün hepsini yakacaksın, yıkacaksın ondan sonra da utanmadan sıkılmadan burada banka yok mu diyeceksin? Okulları yakıyorsunuz, hastaneleri yakıyorsunuz, huzurevlerini yakıyorsunuz, çocukların kaldığı pansiyonları yakıyorsunuz. Siz nasıl bir siyasetçisiniz? Siz nasıl bir insansınız?

        "BU TOPRAKLARI TERÖRİSTLERE YAR ETMEYİZ"

        Patnos'ta belediye binasını yaktılar. Belediye binası senin neyini rahatsız etti ya? Yahu bindiğiniz otobüsleri yakıyorsunuz ya. Kürt vatandaşlarımın araçlarını yakıyorsunuz ya. Ey benim Kürt kardeşlerim hala bu adamlara dersini vermeyecek misin?Fakat sesleniyorum.Biz devlet olarak bu vatan topraklarını asla bu teröristlere yar etmeyiz. Gereken neyse onu yaparız. Asla bundan taviz vermeyiz, bedeli ne olursa olsun yaparız. Bu sokağa çıkanlar da bu piyonları sokağa itenler de bir şeyin farkında değiller. Türkiye Cumhuriyeti devleti bundan 15 yıl 20 yıl önceki şartlarda değil. TSK bugüne kadar hiç olmadığı şekilde donanımlı, müteyakkız ve her duruma hazırlıklı. Emniyet teşkilatımız son derece dikkatli, son derece tecrübeli.

        "BU OLAYLARIN ARKASINDA ESAD VAR"

        Bu yaşanan olayların arkasında kimlerin olduğuna lütfen dikkat edin.Bu olayların arkasında sadece PKK yok. Bu olayların arkasında sadece bölücü terör örgütü PKK'nın gölgesinde siyaset yapan parti yok. Bu olayların arkasında, Türkiye'de her türlü kaosun içinde yer alan çevreler var. Bu olayların arkasında, Suriye'nin eli kanlı zalim Esed rejimi de var. Bunlara yol arkadaşlığı yapıyorlar. Bu olayların arkasında Esed rejimiyle kol kola olan, ele ele olan Türkiye'deki malum siyasi parti de var. Günlerdir terör örgütüyle aynı çizgide yayın yapan, terör örgütüne methiyeler düzen sorumsuz bazı medya kuruluşları, sorumsuz bazı kalemler de bunun içinde. Aynı şekilde bu olayların arkasında, o malum uluslararası medya kuruluşları var. Bu olayların arkasında, Türkiye aleyhine her türlü ihanet fırsatını değerlendirmeye çalışan o Pensilvanya da var.

        "ÖLDÜREN KÜRT, ÖLEN KÜRT"

        Son yaşanan olaylarda en fazla benim Kürt kardeşlerim rahatsız oldular. Bu olaylardan önce huzur vardı. 33 tane kardeşimiz öldü. Bunların neredeyse tamamına yakını Kürt. Öldüren Kürt, ölen Kürt. Aynen Suriye'de 'Allah-u Ekber' diyerek öldürenle 'Allah-u Ekber' diyerek ölenlerin durumuna benziyor. Terör terördür. Bunun iyisi olmaz hepsi kötüdür.

        KILIÇDAROĞLU'NA ESAD TEPKİSİ

        Bu IŞİD belasını musallat eden kim? Beşar Esad. Alan açan kim Beşar Esad. IŞİD'e destek veren silah veren kim? Beşar Esad. Gittiler bu eli kanlı zalimi Şam'da ziyaret ettiler. 250 bin insanı katleden böyle bir katille resim çektirenlerin kimler olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz.Şimdi çıkmışlar Türkiye IŞİD'e destek veriyor diye uluslararası propagandasına su taşıyorlar. Hem Esed'e kol kanat gereceksin. Her zaman söylüyorum siyasetin limanı ahlaktır. Siyaset ahlakla yapılır. Dürüstlükle yapılır.Ana muhalefetin başındaki zat, bu konuda kendi yardımcısı günlerdir terör örgütüne destek verirse, sokak çatışmalarına çağrı yaparsa, bunu kalkıp da kendi genel başkanı tarafından uyarıya tabii tutulmazsa, millet bu hesabı sorar.

        "ÇÖZÜM SÜRECİNİ TERÖRE KURBAN ETMEYİZ"

        Dün bazı uluslararası gazete ve dergiler, adeta düğmeye basılmışcasına, 'Türkiye'de çözüm süreci bitiyor' diye ortak bir ağızla yayın yaptılar. İçeride de bazı medya kuruluşları, bazı kalemler çözüm süreci bitiyor zannıyla adeta avuçlarını ovuşturuyorlar. Biz çözüm sürecini teröre, terör örgütlerine, onların kanlı tuzaklarına kurban etmeyiz. Çözüm süreci, kardeşlik sürecidir ve inşallah Türkiye 77 milyonun kardeşliğini en güçlü şekilde tesis edecektir.

        "ÇOK DAHA FARKLI ADIMLAR ATACAĞIZ"

        Bunun uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak. Ve bu da inşallah hemen bu ay sonundaki milli güvenlik kurulumuzun gündeminde yer almak suretiyle, onlarla ilgili çok daha farklı adımı atacağız. Bu operayon lokal değil geneldir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ