Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çeçen işadamı cinayetinde flaş gelişme, zanlının saklanmasına yardım ettikleri iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

        Ankara'da geçen yıl mayısta iş yerinde uğradığı silahlı saldırıda 54 yaşında hayatını kaybeden Çeçen işadamı Medet Ünlü'nün katil zanlısı, Sakarya'da sahte kimlikle yakalandı, zanlının saklanmasına yardım ettikleri iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı.

        Kendisini Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu olarak tanıtan Ünlü'nün, iş yerinde boynundan 3 kez vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştirenlerin Murat A. (47) ile Ömer P. (24) olduğu ve Sakarya'da saklandıkları belirlendi.

        Bunun üzerine harekete geçen Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 8 aylık takip çalışmasında şüphelilerin sık sık yer değiştirdiklerini, İ.Ş. (41), H.Ş. (23), Ö.Ş. (52) ve C.Ç'nin (53) yardımıyla saklandıklarını, yakalanmamak için her türlü desteği aldıklarını, suç aletlerini saklamak için M.K'nın (47) iş yerini kullandıkları tespit edildi.

        İstihbari çalışmalar sonucunda Murat A'nın otomobille İstanbul'dan Sakarya'ya geleceği bilgisine ulaşan ekipler, takibe aldıkları 54 B 6279 plakalı aracı otoyol gişelerinde durdurdu. Otomobilden inerek kaçmaya başlayan Murat A. ile Ö.Ş, kovalamacanın ardından yakalandı.

        Murat A'nın üzerinde yapılan aramada Ümit Aydeniz'e ait sahte kimlik ve tabanca ele geçirildi.

        Soruşturmayı genişleten ekipler, Akyazı, Sapanca, Kocaali ve Karapürçek'teki çeşitli adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda İ.Ş, H.Ş, C.Ç. ve M.K'yı gözaltına aldı.

        Ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 2 silah, 2 sinyal kesici ve 1 elektroşok cihazı, 1 pompalı tüfek, 93 fişek, 1 dizüstü bilgisayar, 7 klasör evrak, 4 cep telefonu, 3 SIM kart, 9 fotoğraf, 6 pasaport fotokopisi, el yazıları bulunan 6 defter ve Kiril alfabesinde yazılı çok sayıda evrak ele geçirildi.

        6 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Türkiye'ye gelen Çeçenlere yardım çalışmalarıyla tanınan Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu ve işadamı Medet Ünlü, geçen yıl 23 Mayıs'ta Ankara'daki iş yerinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmiş, katil zanlıları kaçmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ