Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret ettiği mesai başlıyor Meclis işbaşı yapıyor

        HABERTÜRK/ANKARA

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kobani eylemleri sonrası toplumsal olaylarda polisin elini güçlendirmek için yapılacağını söylediği yasal düzenlemeler yarın mesaiye başlayacak Meclis’in öncelikli gündem maddeleri arasında yer alacak. Meclis, tezkere görüşmelerinden sonra ara verdiği çalışmalarına HSYK yasa teklifinin görüşmeleriyle başlayacak. Polisin yetkilerini artıracak düzenlemenin de bu süreçte gündeme gelmesi bekleniyor.

        SOKAKTAN MECLİS’E

        TBMM’de 12 günlük tatilin ardından yarın grup toplantıları yapılacak. Milletvekilleri uzun tatilin ardından yeniden işbaşı yaparken liderlerin ilk mesajları da ağırlıklı olarak; Kobani, IŞİD ve sokak olayları üzerine olacak. Olaylarda ön saflarda yer alan HDP milletvekilleri başta olmak üzere siyasetçilerin konuyu Meclis kürsüsüne taşımasıyla sokaktaki gerilimin Meclis’e de yansıması bekleniyor.

        POLİS GÜÇLENDİRİLECEK

        Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği eylemlere müdahale eden polislerin elini güçlendirecek yasal düzenleme de bu tempo içinde gündeme gelebilir. Erdoğan’ın işaret ettiği düzenlemeler arasında; mala zarar verenler ile, kimliğini gizlemek için yüzünü örtenlere verilen cezaların artırılmasının yer aldığı belirtiliyor. n

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ