Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kocaeli'de düşen askeri helikopterin neden dağa yöneldiği araştırılıyor, Kocaeli'de düşen sikorsky, sikorsky neden düştü

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        KOCAELI Cengiz Topel Üs Komutanlığı’ndan önceki gün öğlen saatlerinde düşen Sikorsky helikopterde hayatını kaybeden Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz, Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu ve Denizaltı Savunma Üstçavuş Ömer Burak Öğüt bugün görevli oldukları Cengiz Topel Hava Üssü’ndeki askeri törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak. Uzmanlar, askeri üsten havalanan helikopterin doğu veya batı yönlerini kullanabileceğini, ancak güneyde dağlık alan bulunduğunu ifade ederek, “Helikopterde çok gelişmiş cihazlar bulunuyor. Pilotlar neden bu rotayı kullanmaya karar verdi” sorusunu gündeme getirdi. Uzmanlar cihazların arıza yapma olasılığına ilişkin “Bu oran imkânsız denebilecek kadar düşük. Ancak cihazlar, kaza kırım heyetiyle birlikte imalatçı Sikorsky’nin ekibi tarafından da incelenecek” bilgisini verdi.

        KOMUTANLARDAN ZİYARET

        Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, şehit olan Astsubay Üstçavuş Ömer Burak Öğüt’ün evine taziye ziyaretinde bulundu. Bostanoğlu, “Kelimeler, adeta boğazımıza düğümleniyor. Allah başka acı vermesin. Bu acıları da unutturmasın. Bu acıyı dindirmek kolay değil ama biz Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak her tür desteklerimizi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ