Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Müfettişler Soma'daki Işıklar maden ocağına üretim vizesi verdi

        Ahmet ÜNSAL/ MANİSA

        Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasından sonra üretimi durdurulan Soma Kömür İşletmeleri'ne aitIşıklarmadenocağı3 gün önce Çalışma Bakanlığı müfettişleri tarafından kapatılmasının ardından, müfettişler madene yeniden üretim izni verdi.

        Cengiz Topel Meydanı'ndaki Kaymakamlık önünde bekleyen işçilere müjdeyi Soma Kaymakamı Bahattin Atçı verdi. Atçı "Üç gün boyunca işe gitmeyen işçi kardeşlerimiz hiç merak etmesinler, gitmedikleri günlerin yevmiyelerini kuruşuna kadar alacaklardır. Bunun da garantisi benim" dedi.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı 4 İş Güvenliği Teftiş Kurulu müfettişi, günler süren incelemelerinin ardındanIşıklarMadenocağının yeniden üretime başlayabileceğine karar verdi. Madenocağının kapatılmasının ardından üç gündür ilçe meydanında eylem yapan işçilere seslenen Soma Kaymakamı Bahattin Atçı,ocağın yeniden üretime başlayacağını duyurdu. Atçı şöyle konuştu:

        "Geçtiğimiz günIşıklarve Ata bacasında çalışmalar durdurulmuştu. Gelen müfettişler bu yerlerdeki çalışmalar hakkında sağlıklı bilgi alabilmek adına işçilere 2-3 günlük izin verildi. Şimdi 4 müfettiş incelemeleri tamamladı veIşıklarOcağıiçin yapılan teftişlerde işverenden istenen çalışmalar olumlu bulundu. Ata bacası için ise çalışmaların devam edeceğine, bu işyerinin önümüzdeki günlerde tekrar denetlenip incelendikten sonra karar verileceği belirtildi.Işıklarocağına inen müfettişler gece 22:00'ye kadar ocakta kaldılar ve ocakta çalışma koşullarının, emniyet tedbirlerinin tamamı istenildiği gibi olduğundan dolayıocağın çalışmasına izin verildi. Şu anda gerekli raporlar Manisa Valiliğine ulaştı. Oradan da bana ulaşacak. Siz işçi kardeşlerim yarından itibarenIşıklarOcağı'ndaki işyerinize döneceksiniz. Ayrıca üç gün boyunca işe gitmeyen işçi kardeşlerimiz hiç merak etmesinler gitmedikleri günlerin yövmiyelerini kuruşuna kadar alacaklardır. Bunun da garantisi benim".

        Soma Kaymakamı Atçı'nın bu sözleri üzerine işçiler meydandan ayrılıp evlerine döndü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ