Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak resepsiyon ile Devlet Övünç Madalyaları,  törenle sahiplerini bulacak. Şah Fırat Operasyonu sırasına şehit olan Astsubay Başçavuş Avcı'nın, babasının şehadetinden 18 gün sonra doğan oğlu Mustafa Alp de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden madalya alacak.

Devlet Övünç Madalyaları, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak resepsiyon ve 55 ilde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Yurt içinde veya yurt dışında gösterdiği sorumluluk ve görev anlayışı içinde feragat ve fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve şehit olan kişilerin mirasçılarına verilen Devlet Övünç Madalyası, ilgili bakanın teklifi, Bakanlar Kurulunun onayı ve Cumhurbaşkanının tevcihi ile veriliyor.

ŞAH FIRAT ŞEHİDİNİN OĞLU DA MADALYA ALACAK

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devlet protokolünün katılımıyla düzenlenecek resepsiyonda, Şah Fırat Operasyonu sırasına şehit olan Astsubay Başçavuş Halit Avcı'nın, babasının şehadetinden 18 gün sonra dünyaya gelen oğlu Mustafa Alp de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden madalya alacak isimler arasında yer alıyor.

55 İLDE EŞ ZAMANLI MADALYA TEVCİH TÖRENİ

Tören, Ankara'nın yanı sıra, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Aydın, Artvin, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak olmak üzere 55 ilde eş zamanlı yapılacak.

BAKMADAN GEÇME