Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi G-20 zirvesi başlıyor, Avustralya'nın doğu kıyısında turizm merkezi Brisbane bugün G-20 ülkelerinin liderlerini ağarlayacak
        1

        İki gün sürecek olan G-20 zirvesinde aralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bulunduğu dünyanın en büyük 20 ekonomisine sahip ülkelerin liderleri kalabalık bürokrat ve gazeteci ordusu eşliğinde katılacak.

        2

        Zirve öncesi Avustralya'nın en büyük üçüncü kenti olmasına rağmen genelde sakin ve tatil rehavetinin hakim olduğu Brisbane'de çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kentte çok sayıda polis görevlendirilirken, güvenlik güçlerine sıra dışı yetkiler de verildi.

        İşte o önlemler:

        3

        Ok ve değnekle girilmez

        Zirvenin yapılacağı otel etrafına kurulan güvenlik noktalarında herkes aranacak. Zirve oteline sokulması yasaklanan nesneler arasında ateşli silahlar ve kesicilerin yanı sıra kırbaç, hayvan gütmek için kullanılan değnek ve oklar da var.

        4

        Yumurta, un, gübre...

        Brisbane emniyeti zirve sırasında eyleme izin vermeyecek. Polise, aramalarda bulduğu yumurta, un, uçurtma ve oyuncak arabalara da el koyma yetkisi verildi. Ayrıca 'hayvan idrarı gübresi' de bulunduğu takdirde el konulacaklar listesinde yer alıyor.

        5

        Timsahları evde bırakın

        Avustralyalılar G-20 zirvesine katılan liderlerin sağlıklarını da düşünmüş. Zirvenin yapılacağı otele timsah, kertenkele, böcek ve diğer haşerat ile girilmesi yasak. Zehirlenme tehlikesine karşı otel mutfağında mayoneze de yer verilmedi.

        6

        5.000AU$

        G-20 zirvesi sırasında üzerinde yasaklı maddeler ele geçirilenlere 5 bin Avustralya Doları (yaklaşık 10bin TL) ceza verilecek.

        7

        Davutoğlu sörf yapacak

        Avustralyalı Courier and Mail Gazetesi "Cennet'e Hoşgeldiniz" manşetiyle çıkarken hazırladığı bir kolajda zirveye katılacak liderleri tatil kıyafetleri içinde betimledi. Kolajda Başbakan Ahmet Davutoğlu siyah sörf kıyafeti ve elinde sörf tahtasıyla Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'mum hemen yanında görülüyor.

        8

        ABD Başkanı Barack Obama sadece bir deniz şortuyla, Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin ise sarı kağıt tatil şapkasıyla görülüyor.

        9

        Obama ve Putin burger oldu

        G-20 toplantısı Brisbane esnafını heyecanlandırdı. Dükkanlarda G-20 logoları göze çarparken bir hamburgercinin Rusya Lideri Vladimir Putin'e atıfla "Vlad Burger", diğeri ABD Başkanı Barack Obama'nın adını taşıyan "Obamarama" hamburgeri satmaya başladığı dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ