Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Birleşmiş Milletler Gazze'ye yardımı durdurdu, Para değil insanlık bitmiş, BM Filistinliler'e yardımı kesti.

        İsrail saldırılarında evleri yerle bir olan ve hâlen çadırlarda yaşayan Filistinliler'e BM yardımı kesildi. Ortada kalan aileleri karanlık bir gelecek bekliyor.

        Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılar sırasında evleri yıkılan ailelere yapılan yardımın "ödenek yetersizliği" nedeniyle durdurulduğunu duyurdu.

        UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in son saldırılarında evleri yıkılan aileler için yapılan yardımlar ve kira ödemeleri, fonların tükenmesi nedeniyle durdurulmak zorunda kalındı" denildi.

        Gazze'nin yeniden imarı için Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen konferansta talep edilen 724 milyon dolardan sadece 135 milyon doların toplanabildiğine işaret edilen açıklamada, ödenek yetersizliği nedeniyle evleri yıkılan ailelerin yeni bir göçe zorlanabileceği uyarısında bulunuldu.

        Bir grup Filistinli yardımın durdurulmasını protesto etti. Ofise girmeye çalışan protestocular, tellerle korunan binanın çatısına çıktı.

        BM açıklamasına göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılar sırasında evleri yıkılan yaklaşık 15 bin kişi hala UNRWA'ya ait okullarda yaşamlarını sürdürüyor.

        İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye başlattığı ve 51 gün süren son saldırılarında 2 binden fazla Filistinli yaşamını yitirmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmış ve yaklaşık 92 bin bina zarar görmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ