Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

 Cemiyet hayatının tanınmış isimleri, şu andaki ekonomik bunalımı 2001’deki kriz gibi derinden hissetmediklerini ancak buna rağmen çeşitli tedbirler aldıklarını söyledi.Sosyetik isimler krize karşı aldıkları önlemi Vatan'a anlattı.

Eda Taşpınar: Gereksiz harcama yapmıyorum. Beğendiğim bir şey olduğunda “Çok güzel ama sonra alırım” diyorum ve vazgeçiyorum.

Deniz Berdan: Eskisi kadar kıyafet almıyorum. Zorunlu ihtiyaçlar dışında alışverişlerimi erteledim. Lüks tüketimi tamamen kıstık. Seyahatlerimizi erteledik. Eşimle haftasonu kaçamaklar yapardık. Artık bunları yapmıyoruz.

Ender Mermerci: Kriz döneminde gereği kadar kısma yaptık. Kıyafete gelene kadar birçok şeyden de fedakarlıkta bulunduk. Yeri geldiği zaman 20 yıllık kıyafetimi de giyebiliyorum. Kıyafetten daha önemlisi insanın şahsiyetidir zaten. Çok önemli değil. Kızlarım kriz nedeniyle benden daha çok önlem aldı. Bu dönem gereksiz hiçbir harcama yapmıyorlar.

Nedret Taciroğlu: Ben zaten çok şaşalı bir hayat yaşamıyorum. Absürt alışkanlıklarımız yok. İşimizle gücümüzle anılıp koşuşturuyoruz. Ama bu kriz dönemini kolaylıkla geçireceğimizi düşünüyorum. Çünkü biz krizin büyüğünü 2001’de yaşadık.

Çiğdem Kayalı: Geçen yıla göre daha az alışveriş yaptım. Ben zaten çok fazla kıyafetlere para harcayan biri değildim. Ayakkabı merakım çoktur. Bu yıl eskisi kadar ayakkabı da almadım. Haftada 1 kez dışarı çıkıyorum.

BAKMADAN GEÇME