Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Ukrayna'da 15 Şubat'ta başlayacak ateşkes kararının alınmasının ardından bölgede çatışmalar yeniden şiddetlendi

        Ukrayna'nın doğusunda yaşanan savaşı durduracak ateşkes kararından sadece 24 saat sonra tansiyon yeniden yükseldi.

        Rus yanlısı ayrılıkçılar, Lugansk'ta Ukrayna ordusu tarafından yapılan bombardımanda üç sivilin öldüğünü, beş kişinin de yaralandığını duyurdu. Kiev yönetimi ise çatışma bölgelerinde sekiz askerin hayatını kaybettiğini, 34 kişinin de yaralandığını açıkladı.

        Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların, son 24 saatte 104 kez saldırı düzenlediği, çatışmalar sırasında bir kreşe, ağır silahlardan atılan bir merminin isabet ettiği bildirildi.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, salı günü Beyaz Rusya'nın başkenti Minsk'te bir araya gelmiş ve dün 15 Şubat'tan itibaren ateşkes ilan edilmesine karar vermişlerdi. Ancak Poroşenko, ülkenin doğusunda çatışmaları sonlandırmak için Minsk'teki dörtlü zirvede varılan anlaşmanın uygulanmasının kolay olmayacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ