Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bir sinagogda ateş edildi: 3 kişi yaralandı

        Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta bir sinegoga saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2 polis memurunun ve bir sivil kişinin yaralandığı bildirildi.

        Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alan polis, olayın meydana geldiği alanı güvenlik şeridiyle kapatıp görevliler dışında kimseyi bölgeye sokmuyor.

        Danimarka'daki TV2 televizyonu, sinagog yakınlarındaki bir metro ve tren istasyonunun tahliye edildiğini duyurdu.

        Çevrede helikopter desteğiyle yoğun arama çalışmaları yapan polis ekipleri, siyah giysili olduğu ileri sürülen saldırganın olay yerinden koşarak kaçtığı bildirildi.

        ZANLI VURULDU

        Anadolu Ajansı'nın haberine göre Danimarka polisi, iki saldırının zanlısı olduğu belirtilen bir kişiyi Kopenhag'da vurarak öldürdü.

        Polis sözcüsü Torben Mölgaard Jensen büyük ihtimalle olayın tek başına hareket eden bir saldırganın işi olduğunu tahmin ettiklerini kaydetti.

        Kopenhag'da Charlie Hebdo saldırısı ve ifade özgürlüğüne dair yazar ve gazetecilerin katıldığı toplantının yapıldığı salona saldırı düzenlenmiş bir kişi hayatını kaybetmiş, 3 polis yaralanmıştı.

        Polis, saldırılarınbağlantılı olup olmadığını araştırıyor.

        Polisin verdiği bilgileri göre şehrin merkezindeki Norreport istasyonuna yakınındaki sinagoga yapılan saldırı saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Saldırı sırasında bir sivil başından yaralandı, iki polis memuru kolundan ve bacağından yaralandı. Polis sinagog ve çevresindeki tüm yolları insan ve araç trafiğine kapatarak herkesi bölgeden uzaklaştırdı.

        Bölgede yaşayan Danimarkalılar, 5-6 kez silah sesiyle uyandıklarını, polisin insanlara binalarda kalmaları dışarı çıkmamaları yönünde duyuru yaptığını söylediler. Bölgeye çok sayıda polis ve terörle mücadele ekibi ve bomba arama uzmanları gönderildi. Saldırıda yaralananların duruma hakkında henüz bilgi verilmedi.

        Danimarkalı Müslümanlar: Umarız saldırganlar bir an önce yakalanır

        Danimarka'da gerçekleştirilen saldırılar toplumun değişik kesimlerinde olduğu gibi ülkede yaşayan Müslümanlar arasında da büyük üzüntüye neden oldu. Değişik İslami kuruluşların temsilcileri, saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

        Danimarka İslam Konseyi (Dansk Islamisk Råd), yayınladığı açıklamada, "Danimarka İslam Konseyi olarak bütün Danimarka'yı terörizme ve radikalizme karşı birlik olmaya davet ediyoruz. Umarız bu saldırıları gerçekleştirenler bir an önce yakalanır." ifadesine yer verdi. Açıklamada ayrıca, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilenirken, yaralı polislerin de bir an önce eski sağlıklarına kavuşmaları dilekleri ifade edildi.

        SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

        Saldırganın isminin Omar Abdel Hamid El-Hussein olup, iki hafta önce hapisten kaçtığı belirtildi.Danimarka’da 1 kişinin öldüğü 5 kişinin yaralandığı iki terör saldırısını gerçekleştiren kişi hakkında polis açıklamalarda bulundu. Danimarka doğumlu şahsın bazı illegal örgütlere bağlantısı olduğu belirtilirken daha önceden de silah kaçakçılığından sabıkası olduğu söylendi.Danimarka polisi saldırgan hakkında daha fazla bilgi vermezken, saldırıda yardım ve yataklık etmiş kişilerin olabileceği şüphesiyle soruşturma kapsamını büyüttü.Saldırgan sinegoga saldırı yaptığı esnada kafasından vurularak öldürülmüştü.

        İHA

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ