Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD’de vurularak öldürülen 3 Müslüman gençten biri olan Deah Bereket'in babası: 'Obama geç kaldı'

        HT GAZETE

        Geçtiğimiz salı günü ABD’nin North Carolina Eyaleti’ne bağlı Chapel Hill kasabasında ateist komşuları tarafından başlarına kurşun sıkılarak öldürülen üç Müslüman genç için 72 saat sonra taziye açıklaması yayınlayan Başkan Obama’nın geç kaldığı yorumları yapıldı.

        Sosyal medyada şimdiye kadar konuyla ilgili olarak atılan 2 milyon mesajdan bazıları bu konuda ABD’li vatandaşların da çoğunun rahatsız olduğunu ortaya koydu. Öldürülen gençlerden diş hekimliği fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan Deah Bereket’in babası Aneem Bereket de bu 3 Müslüman genci kaybetmekten dolayı ülke olarak pişman olduklarını açıklayan Başkan Obama’nın daha önceden bir açıklama yapmasını umduklarını ve bunun güzel de olsa geç bir açıklama olduğunu söyledi. Bereket, “Erken bir açıklama acı çeken ailemiz için çok daha iyi olurdu” dedi.

        PSAKI: ERDOĞAN HAKSIZLIK EDİYOR

        ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başta Obama olmak üzere ABD’li yetkililerin olaya sessiz kaldığı yönündeki eleştirilerini kesinlikle kabul etmediklerini söyledi. Psaki, “Dualarımız ve düşüncelerimiz kurbanların aileleri ve dostları ile birlikte. Olay araştırılıyor. Ancak, hiç kimse başkan ve Beyaz Saray’dakilerin kayıplar ve aileleri için neler hissettiklerini sorgulamamalı” dedi. Psaki, “Yani Erdoğan’ın eleştirilerini kabul etmiyor musunuz” sorusunu “Doğru” diye yanıtladı.

        BEYAZ SARAY ÖNÜNDE CUMA NAMAZI

        ABD’nin başkenti Washington’da yaşayan Müslümanlar, üç Müslüman gencin ölümüne dikkat çekmek içinBeyaz Saray önünde cuma namazı kıldı. Dondurucu havaya rağmen yaklaşık 200 kişinin katıldığı anma töreninde, üç genç için dualar edildi.

        EVİNDEN 13 TANE ÇİFTELİ ÇIKTI

        FBI’ın başlattığı soruşturma kapsamında katil zanlısı Craig Stephen Hicks’in evinde yapılan aramada, 13 ayrı çifteli tüfek, çeşitli silahlar ve mühimmatın bulunduğu ifade edildi. Öldürülen Yusor ve Razan Ebu-Salha’nın babası Dr. Muhammed Ebu-Salha da, Hicks’in belinde taşıdığı silahı göstererek daha önce çocuklarını tehdit ettiğini söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ