Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Danimarka'da hem düşünce özgürlüğünün tartışıldığı toplantıyı basan hem de sinagoga saldırı düzenleyen saldırgan polis tarafından öldürüldü

        HT GAZETE

        Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düşünce özgürlüğünün tartışıldığı bir toplantıyı silahla basan ve ardından da bir sinagoga saldırı düzenleyen zanlı, polis tarafından öldürüldü. Polis, 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 5 polisin yaralandığı saldırıların failinin sinagogun beş kilometre uzağında vurulduğunu açıkladı. Adı açıklanmayan kişinin her iki saldırıda da yer aldığı, saldırıya başka birinin dahil olmadığı öne sürüldü.

        ÇETE ÜYESİ

        Ekstra Bladet Gazetesi saldırganın Danimarka doğumlu 22 yaşındaki Omar Abdel Hamid El-Hussein olduğunu açıkladı. Haberde, Brothas adlı çetenin üyesi olan saldırganın, geçtiğimiz yıl 19 yaşında bir genci defalarca bıçaklamak suçundan iki yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve uzun gözaltı süresi göz önüne alınarak iki hafta önce serbest bırakıldığı belirtildi.

        Polis, gazetede yer alan haberi doğrularken gizli servis PET şefi Peter Madsen, saldırganı uzun süredir takip ettiklerini söyledi. Takipin gerekçesi açıklanmazken saldırıların neden önlenemediği tartışma konusu oldu. Öte yandan Danimarka polisinin çeşitli adreslere baskınlar yaptığı ve bazı gençleri gözaltına aldığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ